Turizmus Program

Tájházak Napja

Jármű Expo

Jacuzzis szállás

TOP 100 úticél

Pincelátogatás

A pincelátogatás egész évben népszerű gasztronómiai program, hiszen a borok kóstolása minden évszakban más élményt ígér. Van aki az újborokat szereti kóstolni, van aki a régebbi évjáratúak szerelmese. Széles a választék, érdemes felkerekedni.
Népszerűség

A Schunk Pince családi üzemeltetésű és működtetésű borászat, ahol a borkészítés családi hagyományokon alapul. A pincénkben 1996 óta készülnek kisebb és nagyobb tételben, változó szortimentben vörösborok, friss fehérborok és üdítő rozék. A folyamatos terület-növekedés, új telepítések, új szőlőfajták és lépésről-lépésre haladó technológiai fejlesztések jellemzik a családi borászatunk növekedését, fejlődését.

A Schunk Pince családi üzemeltetésű és működtetésű borászat, ahol a borkészítés családi hagyományokon alapul. A pincénkben 1996 óta készülnek kisebb és nagyobb tételben, változó szortimentben vörösborok, friss fehérborok és üdítő rozék. A folyamatos terület-növekedés, új telepítések, új szőlőfajták és lépésről-lépésre haladó technológiai fejlesztések jellemzik a családi borászatunk növekedését, fejlődését.

A Schunk Pince családi üzemeltetésű és működtetésű borászat, ahol a borkészítés családi hagyományokon alapul. A pincénkben 1996 óta készülnek kisebb és nagyobb tételben, változó szortimentben vörösborok, friss fehérborok és üdítő rozék. A folyamatos terület-növekedés, új telepítések, új szőlőfajták és lépésről-lépésre haladó technológiai fejlesztések jellemzik a családi borászatunk növekedését, fejlődését.

A Simkó Panzió közvetlenül a Várkert mellett, vadonatúj épületben, csodálatos kilátással a várra és a Bodrog folyóra, nyugodt környezetben, hatalmas, füves udvarral várja vendégeit. Különösen azoknak ajánljuk, akik többek között a kiváló borok miatt látogatnak Hegyaljára, a vállalkozásnak ugyanis saját szőlője és pincészete van. A barátságos hangulatú borozónkban szívesen látunk 10-40 fős csoportokat borkóstolóra, előre egyeztetett időpontban.

A Simkó Panzió közvetlenül a Várkert mellett, vadonatúj épületben, csodálatos kilátással a várra és a Bodrog folyóra, nyugodt környezetben, hatalmas, füves udvarral várja vendégeit. Különösen azoknak ajánljuk, akik többek között a kiváló borok miatt látogatnak Hegyaljára, a vállalkozásnak ugyanis saját szőlője és pincészete van. A barátságos hangulatú borozónkban szívesen látunk 10-40 fős csoportokat borkóstolóra, előre egyeztetett időpontban.

A Simkó Panzió közvetlenül a Várkert mellett, vadonatúj épületben, csodálatos kilátással a várra és a Bodrog folyóra, nyugodt környezetben, hatalmas, füves udvarral várja vendégeit. Különösen azoknak ajánljuk, akik többek között a kiváló borok miatt látogatnak Hegyaljára, a vállalkozásnak ugyanis saját szőlője és pincészete van. A barátságos hangulatú borozónkban szívesen látunk 10-40 fős csoportokat borkóstolóra, előre egyeztetett időpontban.

Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál található a Sipos Borház és Vendégház. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik. A borház az első badacsonyi magánpincészetek között nyitotta meg kapuit.

Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál található a Sipos Borház és Vendégház. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik. A borház az első badacsonyi magánpincészetek között nyitotta meg kapuit.

Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál található a Sipos Borház és Vendégház. A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik. A borház az első badacsonyi magánpincészetek között nyitotta meg kapuit.

A bor számunkra olyan, mint a kemencében sült kenyér: nagy becsben tartjuk, gondot fordítunk az alapanyag minőségére, és hagyjuk, hogy az érési folyamat a maga természetes útján menjen végbe. Fontosnak tartjuk a fahordós érlelést, amely által ránk jellemző, egyedi íz, illat és zamat alakul ki. Szemléletünkkel Tokaj tradicionális arcát képviseljük, tudván azt honnan jöttünk, és hová tartunk.

A bor számunkra olyan, mint a kemencében sült kenyér: nagy becsben tartjuk, gondot fordítunk az alapanyag minőségére, és hagyjuk, hogy az érési folyamat a maga természetes útján menjen végbe. Fontosnak tartjuk a fahordós érlelést, amely által ránk jellemző, egyedi íz, illat és zamat alakul ki. Szemléletünkkel Tokaj tradicionális arcát képviseljük, tudván azt honnan jöttünk, és hová tartunk.

A bor számunkra olyan, mint a kemencében sült kenyér: nagy becsben tartjuk, gondot fordítunk az alapanyag minőségére, és hagyjuk, hogy az érési folyamat a maga természetes útján menjen végbe. Fontosnak tartjuk a fahordós érlelést, amely által ránk jellemző, egyedi íz, illat és zamat alakul ki. Szemléletünkkel Tokaj tradicionális arcát képviseljük, tudván azt honnan jöttünk, és hová tartunk.

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Az egykor apátsági birtokban levő pince körül művelünk főként kárpát-medencei fajtákat. Célunk a termőhelyhez hű, környezetért felelős szőlőművelés és borkészítés. Ültetvényünket a lehető legtisztábban, vegyszeres gyom és rovarirtás nélkül műveljük. Boraink tölgyfahordókban spontán erjesztéssel, kén és derítőszeren kívül más segédanyag hozzáadása nélkül születnek. Álmaink Somlói bora koncentrált, testes és mentes minden kompromisszumtól.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

Vulkanikus borok bio termelésben Takács Lajos egykori birtokán.

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

A tölgyfahordóban általában 24-48 hónapig érlelt, kizárólag kézműves eljárással készült borokat átlagosan két évig pihentetjük palackban, forgalomba hozatal előtt. Az alábbi borok érhetők el megvételre illetve kóstolásra: furmint, juhfark, olaszrizling, hárslevelű, chardonnay, nászéjszakák bora. Rendezvényeket, csoportokat is fogadunk kb. 50 főig, előzetes bejelentkezéssel.

A Sümegi és Fiai Pincészet családi vállalkozás, amely szakmai alapjait dédapánktól szerezte. Ezeket a családi tradiciókat ötvözzük modern technológiával és kreativitással, amikor különleges borainkat elkészítjük. Célunk, hogy a Hajós-Bajai borvidék hírnevét is öregbítve, olyan eltűnt borokat élesszünk újjá, amelyek a magyar történelem során a mindennapok részeivé váltak.

A Sümegi és Fiai Pincészet családi vállalkozás, amely szakmai alapjait dédapánktól szerezte. Ezeket a családi tradiciókat ötvözzük modern technológiával és kreativitással, amikor különleges borainkat elkészítjük. Célunk, hogy a Hajós-Bajai borvidék hírnevét is öregbítve, olyan eltűnt borokat élesszünk újjá, amelyek a magyar történelem során a mindennapok részeivé váltak.

A Sümegi és Fiai Pincészet családi vállalkozás, amely szakmai alapjait dédapánktól szerezte. Ezeket a családi tradiciókat ötvözzük modern technológiával és kreativitással, amikor különleges borainkat elkészítjük. Célunk, hogy a Hajós-Bajai borvidék hírnevét is öregbítve, olyan eltűnt borokat élesszünk újjá, amelyek a magyar történelem során a mindennapok részeivé váltak.

Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7 km-re található a pincészetünk. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szőlő- és bortermeléssel. Pincészetünk és panziónk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel több mint 12 hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7 km-re található a pincészetünk. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szőlő- és bortermeléssel. Pincészetünk és panziónk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel több mint 12 hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

Balatoncsicsón a Balaton északi partján Zánkától 7 km-re található a pincészetünk. Családi hagyományokat folytatva, a XVIII. századtól foglalkozunk szőlő- és bortermeléssel. Pincészetünk és panziónk ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy kiváló adottságú agyagtalaján, közel több mint 12 hektár területen termeljük a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait.

A Somló lankáin közel 60 éve foglalkozik a Szabó család szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A két hektáron elterülő családi ültetvény a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre található. A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling, a velteleni, és a zengő is. A borkóstolást a borospincében a borosgazda személyesen tartja hordós borainkból. Pincelátogatás és borkóstolás előzetes egyeztetés alapján.

A Somló lankáin közel 60 éve foglalkozik a Szabó család szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A két hektáron elterülő családi ültetvény a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre található. A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling, a velteleni, és a zengő is. A borkóstolást a borospincében a borosgazda személyesen tartja hordós borainkból. Pincelátogatás és borkóstolás előzetes egyeztetés alapján.

A Somló lankáin közel 60 éve foglalkozik a Szabó család szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A két hektáron elterülő családi ültetvény a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre található. A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling, a velteleni, és a zengő is. A borkóstolást a borospincében a borosgazda személyesen tartja hordós borainkból. Pincelátogatás és borkóstolás előzetes egyeztetés alapján.

1...121314...16

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

Húsvéti sokadalom Budapesten a Városligetben! Felhőtlen szórakozás az egész családnak!
Siófok Fő terén mindenkit vár az év első nagy fesztiválja a Húsvéti Nyuladalom!
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete