A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.
Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épület együttes a borászat központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a látványpincészet. A Pannonhalmi Borvidék közepén elhelyezkedő családi pince egész évben várja a bort kedvelő vendégeket. Többségében fehér szőlőfajtákat termesztenek, területeik nyolcvan százaléka fehér telepítésű, az olaszrizling mellett a chardonnay, a szürkebarát, a tramini és az irsai olivér a kedvenc fajták. Többek között ezek házasításából készülnek a palackos boraik, köztük a pincészet egyik zászlós bora a Jázmin Cuvée is.
Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épület együttes a borászat központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a látványpincészet. A Pannonhalmi Borvidék közepén elhelyezkedő családi pince egész évben várja a bort kedvelő vendégeket. Többségében fehér szőlőfajtákat termesztenek, területeik nyolcvan százaléka fehér telepítésű, az olaszrizling mellett a chardonnay, a szürkebarát, a tramini és az irsai olivér a kedvenc fajták. Többek között ezek házasításából készülnek a palackos boraik, köztük a pincészet egyik zászlós bora a Jázmin Cuvée is.
Nyúlon, a Héma-tetőn lévő épület együttes a borászat központja. Itt található az 1904-ben épült, eredeti állapotban lévő tanítóház, amely mára borászat lett. Mellette épült meg több, mint száz év elteltével a látványpincészet. A Pannonhalmi Borvidék közepén elhelyezkedő családi pince egész évben várja a bort kedvelő vendégeket. Többségében fehér szőlőfajtákat termesztenek, területeik nyolcvan százaléka fehér telepítésű, az olaszrizling mellett a chardonnay, a szürkebarát, a tramini és az irsai olivér a kedvenc fajták. Többek között ezek házasításából készülnek a palackos boraik, köztük a pincészet egyik zászlós bora a Jázmin Cuvée is.
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.