A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk - a természet részeként. Minden döntésünkben a fenntarthatóságot helyezzük az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása. Úgy érezzük, hogy ez a jó irány, örömmel indulunk el rajta.
A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk - a természet részeként. Minden döntésünkben a fenntarthatóságot helyezzük az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása. Úgy érezzük, hogy ez a jó irány, örömmel indulunk el rajta.
A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 7 éve készít díjnyertes borokat. Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk - a természet részeként. Minden döntésünkben a fenntarthatóságot helyezzük az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása. Úgy érezzük, hogy ez a jó irány, örömmel indulunk el rajta.
Csúcsborászat a Szekszárdi-borvidéken. A festői Lajvér patak völgyének domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy fantasztikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléltető borászatot rejtenek. Az épületet egyenes vonalai, szögletes formái látványosan kiemelik a tájból, míg az egymásba kapaszkodó lépcsőzetes kontúrok izgalmas párbeszédet folytatnak a domboldal teraszaival. Rendezvénytermünk várja azon kedves vendégeit, akik szívesen választanák esküvőjük helyszínéül rendezvénytermünket. Ezen felül kiváló helyszín lehet exkluzív vacsorákhoz, családi rendezvényekhez, konferenciához és természetesen a borok szerelmeseinek is kedvezünk borkóstolási lehetőséggel és pincelátogatással.
Szállásfoglalás
Csúcsborászat a Szekszárdi-borvidéken. A festői Lajvér patak völgyének domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy fantasztikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléltető borászatot rejtenek. Az épületet egyenes vonalai, szögletes formái látványosan kiemelik a tájból, míg az egymásba kapaszkodó lépcsőzetes kontúrok izgalmas párbeszédet folytatnak a domboldal teraszaival. Rendezvénytermünk várja azon kedves vendégeit, akik szívesen választanák esküvőjük helyszínéül rendezvénytermünket. Ezen felül kiváló helyszín lehet exkluzív vacsorákhoz, családi rendezvényekhez, konferenciához és természetesen a borok szerelmeseinek is kedvezünk borkóstolási lehetőséggel és pincelátogatással.
Szállásfoglalás
Csúcsborászat a Szekszárdi-borvidéken. A festői Lajvér patak völgyének domboldalába simuló pincészet modern vonalai egy fantasztikus, vadonatúj technológiájú és még annál is modernebb szemléltető borászatot rejtenek. Az épületet egyenes vonalai, szögletes formái látványosan kiemelik a tájból, míg az egymásba kapaszkodó lépcsőzetes kontúrok izgalmas párbeszédet folytatnak a domboldal teraszaival. Rendezvénytermünk várja azon kedves vendégeit, akik szívesen választanák esküvőjük helyszínéül rendezvénytermünket. Ezen felül kiváló helyszín lehet exkluzív vacsorákhoz, családi rendezvényekhez, konferenciához és természetesen a borok szerelmeseinek is kedvezünk borkóstolási lehetőséggel és pincelátogatással.
Szállásfoglalás
A Liszkay Borkúria különleges exkluzív szálláslehetőséggel várja Önöket a festői szépségű Káli medencében, a legújabb „boutique” trendek szerint. Kilenc ízlésesen berendezett szoba, wellness, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval, külső és belső medence, levendula tenger, valamint Borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó vendégeket.
A Liszkay Borkúria különleges exkluzív szálláslehetőséggel várja Önöket a festői szépségű Káli medencében, a legújabb „boutique” trendek szerint. Kilenc ízlésesen berendezett szoba, wellness, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval, külső és belső medence, levendula tenger, valamint Borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó vendégeket.
A Liszkay Borkúria különleges exkluzív szálláslehetőséggel várja Önöket a festői szépségű Káli medencében, a legújabb „boutique” trendek szerint. Kilenc ízlésesen berendezett szoba, wellness, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval, külső és belső medence, levendula tenger, valamint Borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó vendégeket.
A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.
A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.
A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.