A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Főborászunk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki. Borainkhoz a szőlőt és az aszúbogyót a Mád határában és Tarcalon levő történelmi dűlőkről szüreteljük. A 35 hektáros ültetvényeinken bioművelés folyik.
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Főborászunk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki. Borainkhoz a szőlőt és az aszúbogyót a Mád határában és Tarcalon levő történelmi dűlőkről szüreteljük. A 35 hektáros ültetvényeinken bioművelés folyik.
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Főborászunk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki. Borainkhoz a szőlőt és az aszúbogyót a Mád határában és Tarcalon levő történelmi dűlőkről szüreteljük. A 35 hektáros ültetvényeinken bioművelés folyik.
Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk. Boraink: cuvée ziccer, madKiss, supreme birtokbor, padihegy furmint, betsek furmint, tündérmese late harvest, szamorodni édes, tokaji aszú 6 puttonyos.
Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk. Boraink: cuvée ziccer, madKiss, supreme birtokbor, padihegy furmint, betsek furmint, tündérmese late harvest, szamorodni édes, tokaji aszú 6 puttonyos.
Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk. Boraink: cuvée ziccer, madKiss, supreme birtokbor, padihegy furmint, betsek furmint, tündérmese late harvest, szamorodni édes, tokaji aszú 6 puttonyos.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Boraink között megtalálhatóak az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlő-szelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt. Családunk a Tokaji borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a furmint, hárslevelű és sárgamuskotály mellett kabar és kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.
Boraink között megtalálhatóak az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlő-szelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt. Családunk a Tokaji borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a furmint, hárslevelű és sárgamuskotály mellett kabar és kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.
Boraink között megtalálhatóak az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlő-szelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt. Családunk a Tokaji borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a furmint, hárslevelű és sárgamuskotály mellett kabar és kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.
A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.
A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.
A Porgányi Családi Pincészetet 2004-ben alapítottuk, gazdagítva ezzel is Tokajhegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz híven a szőlőtermesztés, szőlőfeldolgozás, borkészítés, klasszikus fahordós oxidatív minőségi borérlelés, Tokaji borkülönlegességek szamorodnik aszúborok készítése és érlelése, valamint újabban reduktív minőségi borok készítése, készrekezelése, palackozása az érékesítés teljes vertikumával bezárólag.