Turizmus Program

Balatoni Húsvéti Nyuladalom

Jacuzzis szállás

Budapesti Húsvéti Sokadalom

A titkok hercege

TOP 100 úticél

Húsvét

Galambos Pincészet Abaújszántó

Kiemelt partner

A Galambos Pincészet nagy szeretettel várja a tokaji száraz és különleges borok kedvelőit. Abaújszántói pincénkben előre egyeztetett időpontban szívesen várjuk borkóstolásra kiránduláson, vagy bortúrán résztvevő kedves vendégeinket, akik szeretnék megismerni díjnyertes borainkat. Borkóstolás közben kemencében készült magyaros specialitásokkal kínáljuk, várjuk vendégeinket. Igény szerint szállás is foglalható, két vendégház áll vendégeink rendelkezésére.
Galambos Pincészet Abaújszántó

Kapcsolat, elérhetőség

Abaújszántó külterületén, Krakkó hegy, Kassaváros dűlőjében található termőterületünk, amelynek talaja, főként riolitból, andezitból, zeolitból és ezek tufáiból alakult ki.

A Tokaj-Hegyalján a legmeghatározóbb szőlőfajta a furmint, amelynek fürtjei tömör szerkezetűek. Területünk másik szőlőfajtája a hárslevelű. Fürtjei laza szerkezetűek, hosszúkásak, megérve aranysárga színűek, néha 30 cm.-t is meghaladják, a szemek pedig lédúsak. Mindkét szőlőfajta hajlamos az aszúsodásra.

A térség őshonos szőlőfajtáiból - furmint és hárslevelű szőlőből - készítjük különleges száraz borainkat, melyek a telephelyünk alatt húzódó pincékben lévő tölgyfahordókban kapják meg végleges színüket és aromájukat. Jelenleg pincészetünkben 6-7 féle bor kóstolható. Ezek mindegyike megvásárolható a helyszínen. Furmint és hárslevelű borok folyóborként is kaphatók a kiválasztott évjáratból.

A szüreteléskor a leszedett szőlőt szüretelő ládákba gyűjtjük, amelyeket saját gépkocsival szállítunk a feldolgozónkba. A szőlő a rozsdamentes bogyozógépbe kerül, ahol a szemeket kocsánytalanítjuk. A gépből gyűjtőkádba, majd többórás áztatás után az automata présbe tesszük. A színmust ülepítés után rozsdamentes erjesztő tartályokba kerül, ahol egy vezérlő elektronika által irányított erjedés után, az oxigén teljes kizárása mellett a tölgyfahordókban tisztul le véglegesen. Itt a gyümölcsös, illatos aroma mellé enyhe barrikolt íz is társul. A feldolgozó technológia minden eszköze korszerű és saját tulajdonunkat képezi. A letisztult bort derítés és szűrés után a palackozóba szállítjuk, a palackozást, egy erre a célra szakosodott céggel végeztetjük.

Borfajtáink

Máté bora
Tokaji Furmint
2018-es évjárat
száraz fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is.  A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.

alkoholtartalom 13 %
összes maradék cukor: 1,3g/l
titrálható savtartalom: 5,2g/l

Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású előételekhez, szárnyasokhoz és könnyű vadhúsokhoz egyaránt ajánljuk.

Díj aranyérem: Kassai Nemzetközi Borverseny 2023

Tokaji HÁRMINT
2015-es évjárat
száraz fehérbor

A pincészet szőlőbirtokán termelt őshonos furmint és hárslevelű szőlőkből készítettük borunkat. A borok külön- külön erjedtek és az erjedési szakasz után kerültek házasításra. Az ízvilágát gazdagította a kocsánytalan tölgyfahordóban történő érlelés. Mindkét borfajtára jellemző tulajdonságokat magába foglalja egy közös harmóniába, megőrizve jellegzetes gyümölcsös illatot és zamatot

alkoholtartalom 13,5 %
összes maradék cukor: 1,8g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l

Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.

Díj:  2017 ezüstérem Kassai Nemzetközi Borverseny

Tokaji  Hárslevelű
2018-as évjárat
száraz fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük borunkat. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.

alkoholtartalom 13,2 %
összes maradék cukor: 1,4g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l

Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.

Tokaji Kosher Furmint
2011-es évjárat
száraz fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.

alkoholtartalom 14,9 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,0 g/l

Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, és szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.

Díj:  2017 ezüstérem  Kassai Nemzetközi Borverseny

        2019  aranyérem Bükki Nemzetközi Borverseny

Tokaji Kosher Hárslevelű
2011-es évjárat
száraz fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.

alkoholtartalom 13,7 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,4 g/l

Fogyasztását 12 fokon, szárnyasokhoz: liba,-vagy bárányból készült ételekhez, vagy erősebb ízhatású halételekhez ajánljuk.        

Díj:  2017 ezüstérem  Bükki Nemzetközi Borverseny

         2019 aranyt érem Kassai Nemzetközi Borverseny

CECILIA BORA
Tokaji Hárslevelű
2022-es évjárat
édes fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből kézműves gondossággal készítjük borunkat.  Ez a szőlőfajta a termőterület alacsonyabb régiójában, üledékes, löszös talajon van termesztve. A   borkészítés  reduktiv erjesztéssel, rozsdamentes tartályokban történt. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. 

alkoholtartalom 15 %
összes maradék cukor:64 g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, édes jellegű tészta előételekhez

Ádám bora
Tokaji Furmint
2022-es évjárat
édes fehérbor

A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük -kézműves gondossággal- borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is.  A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.

alkoholtartalom 15,3 %
összes maradék cukor: 63g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l

Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, édes ízhatású előételekhez és desszertekhez ajánljuk.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Galambos Pincészet Abaújszántó

Galambos Pincészet Abaújszántó

Értékelések (0)

Kifejezetten ajánlom

(0)

Kifejezetten nem ajánlom

(0)

Nagyon ajánlom

(0)

Nagyon nem ajánlom

(0)

Ajánlom

(0)

Nem ajánlom

(0)

Találatok száma: 0

Kapcsolat, elérhetőség