Kézműves pincénk létrehozása két gyerekkori jóbarát álmának megvalósítása. Célunk az volt, hogy saját erőből létrehozzunk egy akkora borászatot, amiben minden feladatot mi tudunk elvégezni. Hisszük, hogy a minőség nagyrészt a szőlőben dől el, ezért a szőlészeti munkákra nagy hangsúlyt fektetünk. Törekszünk arra, hogy a borkészítés a lehető legtermészetesebb módon, minél kíméletesebben történjen. Pincelátogatás, borkóstolás előzetes bejelentkezéssel lehetséges. Pincészetünk csak előzetes bejelentkezéssel látogatható!
Kézműves pincénk létrehozása két gyerekkori jóbarát álmának megvalósítása. Célunk az volt, hogy saját erőből létrehozzunk egy akkora borászatot, amiben minden feladatot mi tudunk elvégezni. Hisszük, hogy a minőség nagyrészt a szőlőben dől el, ezért a szőlészeti munkákra nagy hangsúlyt fektetünk. Törekszünk arra, hogy a borkészítés a lehető legtermészetesebb módon, minél kíméletesebben történjen. Pincelátogatás, borkóstolás előzetes bejelentkezéssel lehetséges. Pincészetünk csak előzetes bejelentkezéssel látogatható!
Kézműves pincénk létrehozása két gyerekkori jóbarát álmának megvalósítása. Célunk az volt, hogy saját erőből létrehozzunk egy akkora borászatot, amiben minden feladatot mi tudunk elvégezni. Hisszük, hogy a minőség nagyrészt a szőlőben dől el, ezért a szőlészeti munkákra nagy hangsúlyt fektetünk. Törekszünk arra, hogy a borkészítés a lehető legtermészetesebb módon, minél kíméletesebben történjen. Pincelátogatás, borkóstolás előzetes bejelentkezéssel lehetséges. Pincészetünk csak előzetes bejelentkezéssel látogatható!
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A borkészítés során teljes érettségre, üdítő gyümölcshangsúlyra törekszünk, ami Szekszárd és a Heimann borok védjegye is. Legtöbb borunkat kizárólag saját szőlőből készítjük és törekszünk a lehető legkevesebb technológiai beavatkozásra. A borászati eszköztárunk legfontosabb eszközei a jól karbantartott hordók, az érlelésre szánt idő és a megfontolt házasítások, melyek a mi ízlésünket tükrözik.
A birtok az Etyek-Budai borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata. A borászat és egyben a borvidék vezető fajtái a sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir. Ezek mellett királylánykával és zöldveltelinivel foglalkoznak. Az utóbbi években az egyedi stílusú boraik mellett népszerűek a párlataik, az újonnan készülő kézműves pezsgők, valamint az úttörő gasztronómiai műhely is.
A birtok az Etyek-Budai borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata. A borászat és egyben a borvidék vezető fajtái a sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir. Ezek mellett királylánykával és zöldveltelinivel foglalkoznak. Az utóbbi években az egyedi stílusú boraik mellett népszerűek a párlataik, az újonnan készülő kézműves pezsgők, valamint az úttörő gasztronómiai műhely is.
A birtok az Etyek-Budai borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata. A borászat és egyben a borvidék vezető fajtái a sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir. Ezek mellett királylánykával és zöldveltelinivel foglalkoznak. Az utóbbi években az egyedi stílusú boraik mellett népszerűek a párlataik, az újonnan készülő kézműves pezsgők, valamint az úttörő gasztronómiai műhely is.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.
A bor a szenvedélyünk és a hivatásunk, a minőség pedig a legfőbb alapelvünk. E hitvallás alapján kísérjük végig a szőlőt, amíg az borrá alakul, majd palackozva a polcokra kerül. Célunk, hogy csúcsminőségű borokat kínáljunk megfizethető áron, a svájci minőségi precizitás és a Villány – Siklós terrroir adottságainak párosításával. A számos hazai és nemzetközi díj, ékes bizonyíték számunkra, hogy megfelelő irányban haladunk. Mindemellett szeretnénk bizalomteljes és baráti kapcsolatot ápolni partnereinkkel, vevőinkkel, dolgozóinkkal és szállítóinkkal.
A HOLDVÖLGY 28 hektáron gazdálkodik. Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. Kóstolja meg a Birtok legszebb borait, köztük rangos hazai és külföldi borversenyek aranyérmes tételeit! Az ultramodern borászati épület alatt a domboldal tízmillió éves, vulkanikus kőzetekbe félezer éve belevájt csaknem 2 km hosszú pincejáratokat rejt. Vegyen részt egy hangulatos, kalandos kincskereső sétán munkatársaink vezetésével, térképpel és pohárral a kézben a három szintes pincerendszerben!
A HOLDVÖLGY 28 hektáron gazdálkodik. Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. Kóstolja meg a Birtok legszebb borait, köztük rangos hazai és külföldi borversenyek aranyérmes tételeit! Az ultramodern borászati épület alatt a domboldal tízmillió éves, vulkanikus kőzetekbe félezer éve belevájt csaknem 2 km hosszú pincejáratokat rejt. Vegyen részt egy hangulatos, kalandos kincskereső sétán munkatársaink vezetésével, térképpel és pohárral a kézben a három szintes pincerendszerben!
A HOLDVÖLGY 28 hektáron gazdálkodik. Borászatunk a világhírű Tokaji borvidék szívében, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. Kóstolja meg a Birtok legszebb borait, köztük rangos hazai és külföldi borversenyek aranyérmes tételeit! Az ultramodern borászati épület alatt a domboldal tízmillió éves, vulkanikus kőzetekbe félezer éve belevájt csaknem 2 km hosszú pincejáratokat rejt. Vegyen részt egy hangulatos, kalandos kincskereső sétán munkatársaink vezetésével, térképpel és pohárral a kézben a három szintes pincerendszerben!