A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.
Pincészetünk Tarcalon, a Tokaji borvidék egykori rangos mezővárosának szívében található, melynek területei már a régi feljegyzések szerint is kiemelkedő szőlőterületnek számítottak a borvidéken. Jelenleg 7 hektárt művelünk, többnyire furmint és hárslevelű fajtákkal foglalkozunk. Pincészetünkél lehetőség van egyéni, illetve csoportos borkóstolásra (bejelentkezés alapján). A Kikelet Ízműhelyben pedig finom kávé, kézműves sütemény és egyéb különlegességek várják vendégeinket.
Pincészetünk Tarcalon, a Tokaji borvidék egykori rangos mezővárosának szívében található, melynek területei már a régi feljegyzések szerint is kiemelkedő szőlőterületnek számítottak a borvidéken. Jelenleg 7 hektárt művelünk, többnyire furmint és hárslevelű fajtákkal foglalkozunk. Pincészetünkél lehetőség van egyéni, illetve csoportos borkóstolásra (bejelentkezés alapján). A Kikelet Ízműhelyben pedig finom kávé, kézműves sütemény és egyéb különlegességek várják vendégeinket.
Pincészetünk Tarcalon, a Tokaji borvidék egykori rangos mezővárosának szívében található, melynek területei már a régi feljegyzések szerint is kiemelkedő szőlőterületnek számítottak a borvidéken. Jelenleg 7 hektárt művelünk, többnyire furmint és hárslevelű fajtákkal foglalkozunk. Pincészetünkél lehetőség van egyéni, illetve csoportos borkóstolásra (bejelentkezés alapján). A Kikelet Ízműhelyben pedig finom kávé, kézműves sütemény és egyéb különlegességek várják vendégeinket.