Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. Az udvarok akár tömegrendezvények megtartására is alkalmasak. Egész évben szeretettel várják csoportok jelentkezését pincelátogatásra, borkóstoláshoz, előzetesen egyeztetett időpontban.
A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. Az udvarok akár tömegrendezvények megtartására is alkalmasak. Egész évben szeretettel várják csoportok jelentkezését pincelátogatásra, borkóstoláshoz, előzetesen egyeztetett időpontban.
A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. Az udvarok akár tömegrendezvények megtartására is alkalmasak. Egész évben szeretettel várják csoportok jelentkezését pincelátogatásra, borkóstoláshoz, előzetesen egyeztetett időpontban.
A Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. a Mátrai borvidék egyik meghatározó pincészete. A gondosan művelt szőlőknek és a több évtizedes borászati gyakorlatnak köszönhetően termékeinket bel- és külföldön egyaránt elismerik és jóízűen fogyasztják! A borvidéken páratlan kialakítású bormúzeum gondos gyűjtőmunka eredményeként jött létre. A bemutatott eszközök, kiállítási tárgyak a szőlőművelés és borkezelés hagyományos világába kalauzol bennünket, általuk megismerhető a borvidék korhű gazdálkodási kultúrája.
A Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. a Mátrai borvidék egyik meghatározó pincészete. A gondosan művelt szőlőknek és a több évtizedes borászati gyakorlatnak köszönhetően termékeinket bel- és külföldön egyaránt elismerik és jóízűen fogyasztják! A borvidéken páratlan kialakítású bormúzeum gondos gyűjtőmunka eredményeként jött létre. A bemutatott eszközök, kiállítási tárgyak a szőlőművelés és borkezelés hagyományos világába kalauzol bennünket, általuk megismerhető a borvidék korhű gazdálkodási kultúrája.
A Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. a Mátrai borvidék egyik meghatározó pincészete. A gondosan művelt szőlőknek és a több évtizedes borászati gyakorlatnak köszönhetően termékeinket bel- és külföldön egyaránt elismerik és jóízűen fogyasztják! A borvidéken páratlan kialakítású bormúzeum gondos gyűjtőmunka eredményeként jött létre. A bemutatott eszközök, kiállítási tárgyak a szőlőművelés és borkezelés hagyományos világába kalauzol bennünket, általuk megismerhető a borvidék korhű gazdálkodási kultúrája.
2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja a régi idők sajtkultúrájának folytatása, minőségi természetes termékek előállítása mellyel gazdagítjuk a magyar gasztronómiát és étkezési szokásainkat. Családi vállalkozásunk Mónosbélben található a Bükk-hegységben Eger és Szilvásvárad között lévő kis faluban. A vállalkozás létrejöttét megelőzően hosszú évekig Európa több országában dolgoztunk gasztronómia és élelmiszeripari területen. Hegyvidéki sajtmanufaktúránkban saját termelésű kecsketejből és az üzemhez tartozó hegyvidéki magyartarka tehéntejből készítjük sajtjainkat.
2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja a régi idők sajtkultúrájának folytatása, minőségi természetes termékek előállítása mellyel gazdagítjuk a magyar gasztronómiát és étkezési szokásainkat. Családi vállalkozásunk Mónosbélben található a Bükk-hegységben Eger és Szilvásvárad között lévő kis faluban. A vállalkozás létrejöttét megelőzően hosszú évekig Európa több országában dolgoztunk gasztronómia és élelmiszeripari területen. Hegyvidéki sajtmanufaktúránkban saját termelésű kecsketejből és az üzemhez tartozó hegyvidéki magyartarka tehéntejből készítjük sajtjainkat.
2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja a régi idők sajtkultúrájának folytatása, minőségi természetes termékek előállítása mellyel gazdagítjuk a magyar gasztronómiát és étkezési szokásainkat. Családi vállalkozásunk Mónosbélben található a Bükk-hegységben Eger és Szilvásvárad között lévő kis faluban. A vállalkozás létrejöttét megelőzően hosszú évekig Európa több országában dolgoztunk gasztronómia és élelmiszeripari területen. Hegyvidéki sajtmanufaktúránkban saját termelésű kecsketejből és az üzemhez tartozó hegyvidéki magyartarka tehéntejből készítjük sajtjainkat.
A Bükki lekvárium termékeit a család apraja nagyja együtt készíti, nagymamák, dédmamák tanácsait meghallgatva, megfogadva. A felhasznált gyümölcsök nagy részét mi termeljük Szilvásváradon, és semmilyen permetező szert, vegyszert, vagy műtrágyát nem használunk. Lekvárjaink között van cukros és cukormentes, hagyományos és modern, egyszerű és összetett. És mindig kísérletezünk kicsit!
A Bükki lekvárium termékeit a család apraja nagyja együtt készíti, nagymamák, dédmamák tanácsait meghallgatva, megfogadva. A felhasznált gyümölcsök nagy részét mi termeljük Szilvásváradon, és semmilyen permetező szert, vegyszert, vagy műtrágyát nem használunk. Lekvárjaink között van cukros és cukormentes, hagyományos és modern, egyszerű és összetett. És mindig kísérletezünk kicsit!
A Bükki lekvárium termékeit a család apraja nagyja együtt készíti, nagymamák, dédmamák tanácsait meghallgatva, megfogadva. A felhasznált gyümölcsök nagy részét mi termeljük Szilvásváradon, és semmilyen permetező szert, vegyszert, vagy műtrágyát nem használunk. Lekvárjaink között van cukros és cukormentes, hagyományos és modern, egyszerű és összetett. És mindig kísérletezünk kicsit!