Présházunkban, Túrony és Harkány közt, a Tenkes-hegy oldalán egyedi hangulatú vinotékát és borozót alakítottunk ki, melyet tizenkét hektár szőlő ölel körül. Így lehetőség nyílik arra, hogy ott kóstolják meg borainkat, ahonnan azok származnak.Teraszunkról nagyszerű kilátás tárul a környező szőlőhegyekre, a harkányi síkra egészen a horvát hegyekig.
Présházunkban, Túrony és Harkány közt, a Tenkes-hegy oldalán egyedi hangulatú vinotékát és borozót alakítottunk ki, melyet tizenkét hektár szőlő ölel körül. Így lehetőség nyílik arra, hogy ott kóstolják meg borainkat, ahonnan azok származnak.Teraszunkról nagyszerű kilátás tárul a környező szőlőhegyekre, a harkányi síkra egészen a horvát hegyekig.
Présházunkban, Túrony és Harkány közt, a Tenkes-hegy oldalán egyedi hangulatú vinotékát és borozót alakítottunk ki, melyet tizenkét hektár szőlő ölel körül. Így lehetőség nyílik arra, hogy ott kóstolják meg borainkat, ahonnan azok származnak.Teraszunkról nagyszerű kilátás tárul a környező szőlőhegyekre, a harkányi síkra egészen a horvát hegyekig.
Az egész évben nyitva tartó vinotékában szakértő irányítása mellett kóstolható és vásárolható az összes bor, előzetes bejelentkezés és létszám minimum nélkül. A Jásdi Pince teljes forgalomban lévő kínálatát kóstolhatják és vásárolhatják hangulatos kicsi üzletünkben, télen a sparhelt mellett, nyáron a kertben érezhetik át a boraink ízeit és a hely hangulatát.
Az egész évben nyitva tartó vinotékában szakértő irányítása mellett kóstolható és vásárolható az összes bor, előzetes bejelentkezés és létszám minimum nélkül. A Jásdi Pince teljes forgalomban lévő kínálatát kóstolhatják és vásárolhatják hangulatos kicsi üzletünkben, télen a sparhelt mellett, nyáron a kertben érezhetik át a boraink ízeit és a hely hangulatát.
Az egész évben nyitva tartó vinotékában szakértő irányítása mellett kóstolható és vásárolható az összes bor, előzetes bejelentkezés és létszám minimum nélkül. A Jásdi Pince teljes forgalomban lévő kínálatát kóstolhatják és vásárolhatják hangulatos kicsi üzletünkben, télen a sparhelt mellett, nyáron a kertben érezhetik át a boraink ízeit és a hely hangulatát.
A Káli-medence szívében elhelyezkedő Köveskálon található a Káli Kövek Borászat. A borász, Szabó Gyula 2006 óta készít borokat a Káli-medencében, 2007-ben költözött a fővárosból a Balaton partjára. Ekkor vette át a régi családi pincét a köveskáli Fekete-hegyen. A Balaton-felvidék legnagyobb bazalthegyének déli oldalán fekvő Töltés dűlőben nagyszülei, Szabó Dániel és Győrffy Rózsa vásárolták ezt a területet még 1945-ben.
A Káli-medence szívében elhelyezkedő Köveskálon található a Káli Kövek Borászat. A borász, Szabó Gyula 2006 óta készít borokat a Káli-medencében, 2007-ben költözött a fővárosból a Balaton partjára. Ekkor vette át a régi családi pincét a köveskáli Fekete-hegyen. A Balaton-felvidék legnagyobb bazalthegyének déli oldalán fekvő Töltés dűlőben nagyszülei, Szabó Dániel és Győrffy Rózsa vásárolták ezt a területet még 1945-ben.
A Káli-medence szívében elhelyezkedő Köveskálon található a Káli Kövek Borászat. A borász, Szabó Gyula 2006 óta készít borokat a Káli-medencében, 2007-ben költözött a fővárosból a Balaton partjára. Ekkor vette át a régi családi pincét a köveskáli Fekete-hegyen. A Balaton-felvidék legnagyobb bazalthegyének déli oldalán fekvő Töltés dűlőben nagyszülei, Szabó Dániel és Győrffy Rózsa vásárolták ezt a területet még 1945-ben.
A Kőszegi Borok Háza méltó őrzője a kőszegi borkultúrának. Közösségi kezdeményezésből született létesítmény. A házban bemutatásra kerül a kőszegi szőlő-és bortörténete, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközei. A Kőszegi Borok Háza Vinotékája a Kőszegi Borút tagjainak borkínálatát mutatja be.
A Kőszegi Borok Háza méltó őrzője a kőszegi borkultúrának. Közösségi kezdeményezésből született létesítmény. A házban bemutatásra kerül a kőszegi szőlő-és bortörténete, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközei. A Kőszegi Borok Háza Vinotékája a Kőszegi Borút tagjainak borkínálatát mutatja be.
A Kőszegi Borok Háza méltó őrzője a kőszegi borkultúrának. Közösségi kezdeményezésből született létesítmény. A házban bemutatásra kerül a kőszegi szőlő-és bortörténete, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközei. A Kőszegi Borok Háza Vinotékája a Kőszegi Borút tagjainak borkínálatát mutatja be.
A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.