Fő profilunk a jersey fajtájú szarvasmarháink tejének feldolgozása, különböző tejtermékek készítése hagyományos kézműves technológiával. Az állattenyésztés mellett szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk. Gazdaságunk igen sokrétű, a tejelő marha tartáson kívül rendezvények szervezését is vállaljuk.
Fő profilunk a jersey fajtájú szarvasmarháink tejének feldolgozása, különböző tejtermékek készítése hagyományos kézműves technológiával. Az állattenyésztés mellett szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk. Gazdaságunk igen sokrétű, a tejelő marha tartáson kívül rendezvények szervezését is vállaljuk.
Fő profilunk a jersey fajtájú szarvasmarháink tejének feldolgozása, különböző tejtermékek készítése hagyományos kézműves technológiával. Az állattenyésztés mellett szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk. Gazdaságunk igen sokrétű, a tejelő marha tartáson kívül rendezvények szervezését is vállaljuk.
Ivácson Kézműves Sajtok - Veszprémben készítjük kézzel és szeretettel házi sajtjainkat a fenséges ízek kedvelőinek. Bio minősítéssel nem rendelkezünk, de a tej előállításakor az ökotermelés szemléletmódját követjük. A helyi termékünkhöz szükséges füvet Veszprém mellett legelik a tehenek, ezért szállítás közben csekély benzingőzt engedünk ki autóinkból.
Ivácson Kézműves Sajtok - Veszprémben készítjük kézzel és szeretettel házi sajtjainkat a fenséges ízek kedvelőinek. Bio minősítéssel nem rendelkezünk, de a tej előállításakor az ökotermelés szemléletmódját követjük. A helyi termékünkhöz szükséges füvet Veszprém mellett legelik a tehenek, ezért szállítás közben csekély benzingőzt engedünk ki autóinkból.
Ivácson Kézműves Sajtok - Veszprémben készítjük kézzel és szeretettel házi sajtjainkat a fenséges ízek kedvelőinek. Bio minősítéssel nem rendelkezünk, de a tej előállításakor az ökotermelés szemléletmódját követjük. A helyi termékünkhöz szükséges füvet Veszprém mellett legelik a tehenek, ezért szállítás közben csekély benzingőzt engedünk ki autóinkból.
Tejtermékek gyártása kisüzemben, házias ízekben! A kistelepülésen már hosszú ideje zajlik a kecsketejből történő sajtgyártás. A 200-250 kecske tejét 5 fős csapat dolgozza fel. Készül itt palackozott kecsketej, túrógolyó, túró, kőrözött, pácolt kecskesajt, gomolya, érlelt és friss kecskesajtok natúrban és ízesítve.
Tejtermékek gyártása kisüzemben, házias ízekben! A kistelepülésen már hosszú ideje zajlik a kecsketejből történő sajtgyártás. A 200-250 kecske tejét 5 fős csapat dolgozza fel. Készül itt palackozott kecsketej, túrógolyó, túró, kőrözött, pácolt kecskesajt, gomolya, érlelt és friss kecskesajtok natúrban és ízesítve.
Tejtermékek gyártása kisüzemben, házias ízekben! A kistelepülésen már hosszú ideje zajlik a kecsketejből történő sajtgyártás. A 200-250 kecske tejét 5 fős csapat dolgozza fel. Készül itt palackozott kecsketej, túrógolyó, túró, kőrözött, pácolt kecskesajt, gomolya, érlelt és friss kecskesajtok natúrban és ízesítve.
A Nárcisz Birtok őstermelőként végzett családi vállalkozás, mely 2007-ben kezdte meg tevékenységét Debrecenben. Ez a vállalkozás mára egy olyan sajtműhely, amely megvalósította ezt az elképzelést. Sajtjaink kiváló minőségű alapanyagból készülnek. A hortobágyi legelőkön jóllakott tehenek tejéből készítjük jellegzetes forma és ízvilágú érlelt és lágy sajtjainkat.
A Nárcisz Birtok őstermelőként végzett családi vállalkozás, mely 2007-ben kezdte meg tevékenységét Debrecenben. Ez a vállalkozás mára egy olyan sajtműhely, amely megvalósította ezt az elképzelést. Sajtjaink kiváló minőségű alapanyagból készülnek. A hortobágyi legelőkön jóllakott tehenek tejéből készítjük jellegzetes forma és ízvilágú érlelt és lágy sajtjainkat.
A Nárcisz Birtok őstermelőként végzett családi vállalkozás, mely 2007-ben kezdte meg tevékenységét Debrecenben. Ez a vállalkozás mára egy olyan sajtműhely, amely megvalósította ezt az elképzelést. Sajtjaink kiváló minőségű alapanyagból készülnek. A hortobágyi legelőkön jóllakott tehenek tejéből készítjük jellegzetes forma és ízvilágú érlelt és lágy sajtjainkat.
A Nubia Sajtház kecsketartó, sajtkészítő gazdaság Zalaszentgróton, a Csáford városrész szőlőhegyén. A Nubia Sajtház fajtatiszta núbiai kecskeállomány tenyésztésére törekszik. Az állományból időről időre bakokat, vemhes anyaállatokat és gidákat is értékesítenek. A kecsketejből joghurtot, túrót, sajtot készítenek.
A Nubia Sajtház kecsketartó, sajtkészítő gazdaság Zalaszentgróton, a Csáford városrész szőlőhegyén. A Nubia Sajtház fajtatiszta núbiai kecskeállomány tenyésztésére törekszik. Az állományból időről időre bakokat, vemhes anyaállatokat és gidákat is értékesítenek. A kecsketejből joghurtot, túrót, sajtot készítenek.
A Nubia Sajtház kecsketartó, sajtkészítő gazdaság Zalaszentgróton, a Csáford városrész szőlőhegyén. A Nubia Sajtház fajtatiszta núbiai kecskeállomány tenyésztésére törekszik. Az állományból időről időre bakokat, vemhes anyaállatokat és gidákat is értékesítenek. A kecsketejből joghurtot, túrót, sajtot készítenek.
Rendeki Sajt Manufaktúra. Családi gazdaságunkat 1990-ben hoztuk létre a Bakony lábánál, Ajkarendeken. Célul tűztük ki, hogy jó minőségű házi tejet termeljünk, amit közvetlenül a fogyasztónak értékesítünk. A földművelés, tejtermelés mellett szerettünk volna igazi falusi ízekkel ellátott tejtermékeket készíteni. Hagyományosan, úgy ahogy a régi öregek készítették, tartósítószer nélkül. Savanyútúrót és tejfölt szinte a kezdetektől készítettünk, majd sajtokkal kezdtünk foglalkozni.
Rendeki Sajt Manufaktúra. Családi gazdaságunkat 1990-ben hoztuk létre a Bakony lábánál, Ajkarendeken. Célul tűztük ki, hogy jó minőségű házi tejet termeljünk, amit közvetlenül a fogyasztónak értékesítünk. A földművelés, tejtermelés mellett szerettünk volna igazi falusi ízekkel ellátott tejtermékeket készíteni. Hagyományosan, úgy ahogy a régi öregek készítették, tartósítószer nélkül. Savanyútúrót és tejfölt szinte a kezdetektől készítettünk, majd sajtokkal kezdtünk foglalkozni.
Rendeki Sajt Manufaktúra. Családi gazdaságunkat 1990-ben hoztuk létre a Bakony lábánál, Ajkarendeken. Célul tűztük ki, hogy jó minőségű házi tejet termeljünk, amit közvetlenül a fogyasztónak értékesítünk. A földművelés, tejtermelés mellett szerettünk volna igazi falusi ízekkel ellátott tejtermékeket készíteni. Hagyományosan, úgy ahogy a régi öregek készítették, tartósítószer nélkül. Savanyútúrót és tejfölt szinte a kezdetektől készítettünk, majd sajtokkal kezdtünk foglalkozni.
A kézműves hagyomány és napjaink technológiájának együttélése. A manufaktúra sajtjaiért szombatonként ajánlatos személyesen is ellátogatni és megvásárolni a friss sajtot a hétvégi reggeliző asztalra. `Nap mint nap megélhető az élmény: élő anyaggal történő munka mindennapi izgalma közepette előállítani valami olyat, ami az embereknek, a fogyasztóinknak ad egy plusz falatot a Balaton-felvidékből, Vászolyból.`
A kézműves hagyomány és napjaink technológiájának együttélése. A manufaktúra sajtjaiért szombatonként ajánlatos személyesen is ellátogatni és megvásárolni a friss sajtot a hétvégi reggeliző asztalra. `Nap mint nap megélhető az élmény: élő anyaggal történő munka mindennapi izgalma közepette előállítani valami olyat, ami az embereknek, a fogyasztóinknak ad egy plusz falatot a Balaton-felvidékből, Vászolyból.`
A kézműves hagyomány és napjaink technológiájának együttélése. A manufaktúra sajtjaiért szombatonként ajánlatos személyesen is ellátogatni és megvásárolni a friss sajtot a hétvégi reggeliző asztalra. `Nap mint nap megélhető az élmény: élő anyaggal történő munka mindennapi izgalma közepette előállítani valami olyat, ami az embereknek, a fogyasztóinknak ad egy plusz falatot a Balaton-felvidékből, Vászolyból.`