Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk. Pincészetünk jelenleg 25 ha szőlőterületen gazdálkodik. Nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok, száraz, félszáraz, félédes borok és borkülönlegességek. A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet. Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival. Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat és borospincéinket is.
Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
Előzetes egyeztetés után szabadtéri és fedett helyen, gyönyörű panoráma mellett borkóstolásra van lehetőség pincészetünknél. Pincészetünk 6 hektáron gazdálkodó, 19 éves múltra visszatekintő családi pincészet. A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található birtokunk. Fő fajtáink Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Tramini, Sárga muskotály, Pinot Noir Csóka szőlő.
Előzetes egyeztetés után szabadtéri és fedett helyen, gyönyörű panoráma mellett borkóstolásra van lehetőség pincészetünknél. Pincészetünk 6 hektáron gazdálkodó, 19 éves múltra visszatekintő családi pincészet. A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található birtokunk. Fő fajtáink Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Tramini, Sárga muskotály, Pinot Noir Csóka szőlő.
Előzetes egyeztetés után szabadtéri és fedett helyen, gyönyörű panoráma mellett borkóstolásra van lehetőség pincészetünknél. Pincészetünk 6 hektáron gazdálkodó, 19 éves múltra visszatekintő családi pincészet. A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található birtokunk. Fő fajtáink Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Tramini, Sárga muskotály, Pinot Noir Csóka szőlő.
A Buzássy család szőlőtermesztése és borászkodása sok évtizedes hagyományra tekint vissza. A pincészet az egykori római hadiút melletti lankákon művelt szőlőültetvényeik a tájra jellemző és kiváló minőségű szőlőket adnak, melyek feldolgozása során a hagyományos - és a modern szőlőművelési és borászati technológia értékeit igyekszik ötvözni.
A Buzássy család szőlőtermesztése és borászkodása sok évtizedes hagyományra tekint vissza. A pincészet az egykori római hadiút melletti lankákon művelt szőlőültetvényeik a tájra jellemző és kiváló minőségű szőlőket adnak, melyek feldolgozása során a hagyományos - és a modern szőlőművelési és borászati technológia értékeit igyekszik ötvözni.
A Buzássy család szőlőtermesztése és borászkodása sok évtizedes hagyományra tekint vissza. A pincészet az egykori római hadiút melletti lankákon művelt szőlőültetvényeik a tájra jellemző és kiváló minőségű szőlőket adnak, melyek feldolgozása során a hagyományos - és a modern szőlőművelési és borászati technológia értékeit igyekszik ötvözni.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.