Az ENSZ 2018-ban nyilvánította június 7-ét az élelmiszerbiztonság világnapjává. A jeles nap lehetőséget ad arra, hogy a szervezők felhívják a lakosság figyelmét az élelmiszer eredetű betegségek megelőzésének fontosságára és módjára, hangsúlyozva, hogy az élelmiszerbiztonság javítja az emberek általános egészségi állapotát, fokozza a gazdasági jólétet, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. A hazai szervező a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely minden évben színes programokkal készül a nap emlékezetessé tételére.
Az ENSZ 2018-ban nyilvánította június 7-ét az élelmiszerbiztonság világnapjává. A jeles nap lehetőséget ad arra, hogy a szervezők felhívják a lakosság figyelmét az élelmiszer eredetű betegségek megelőzésének fontosságára és módjára, hangsúlyozva, hogy az élelmiszerbiztonság javítja az emberek általános egészségi állapotát, fokozza a gazdasági jólétet, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. A hazai szervező a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely minden évben színes programokkal készül a nap emlékezetessé tételére.
Az ENSZ 2018-ban nyilvánította június 7-ét az élelmiszerbiztonság világnapjává. A jeles nap lehetőséget ad arra, hogy a szervezők felhívják a lakosság figyelmét az élelmiszer eredetű betegségek megelőzésének fontosságára és módjára, hangsúlyozva, hogy az élelmiszerbiztonság javítja az emberek általános egészségi állapotát, fokozza a gazdasági jólétet, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. A hazai szervező a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely minden évben színes programokkal készül a nap emlékezetessé tételére.