A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.
A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.
A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.
A borászat a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található. 7 ha szőlőterületen olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel. A vállalkozás saját szőlőterületein kívül bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást is végez. A borok megvásárolhatóak a borászatban, ahol előzetes egyeztetéssel borkóstolásra is van lehetőség, melyhez házi készítésű falatokat szolgálnak fel.
A borászat a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található. 7 ha szőlőterületen olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel. A vállalkozás saját szőlőterületein kívül bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást is végez. A borok megvásárolhatóak a borászatban, ahol előzetes egyeztetéssel borkóstolásra is van lehetőség, melyhez házi készítésű falatokat szolgálnak fel.
A borászat a Villányi Borvidék közepén Siklóson, az Akasztófa dűlőben található. 7 ha szőlőterületen olaszrizling, kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc szőlőfajtákat termel. A vállalkozás saját szőlőterületein kívül bérmunkában szőlőművelést, bér borfeldolgozást, bér borpalackozást is végez. A borok megvásárolhatóak a borászatban, ahol előzetes egyeztetéssel borkóstolásra is van lehetőség, melyhez házi készítésű falatokat szolgálnak fel.
A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét.
A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét.
A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét.
Családi borászatunk a Móri borvidéken, Csákberényben, a Vértes lábánál gyönyörű környezetben található. Jelenleg öt hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Fajtáink között megtalálható a Generosa, Ezerjó, Zenit, Rajnai rizling, Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Kékfrankos és Merlot is. Szeretettel várjuk vendégeinket borvacsorára, borkóstolásra, családi-baráti vagy céges rendezvények helyszínéül. Az orondi szőlőhegyen hangulatos vendégházunkban várjuk a pihenni vágyókat. Vendégházunk 6 fő elszállásolására alkalmas, két szobával, szobánként különálló fürdőszobával, közös konyhával.
Családi borászatunk a Móri borvidéken, Csákberényben, a Vértes lábánál gyönyörű környezetben található. Jelenleg öt hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Fajtáink között megtalálható a Generosa, Ezerjó, Zenit, Rajnai rizling, Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Kékfrankos és Merlot is. Szeretettel várjuk vendégeinket borvacsorára, borkóstolásra, családi-baráti vagy céges rendezvények helyszínéül. Az orondi szőlőhegyen hangulatos vendégházunkban várjuk a pihenni vágyókat. Vendégházunk 6 fő elszállásolására alkalmas, két szobával, szobánként különálló fürdőszobával, közös konyhával.
Családi borászatunk a Móri borvidéken, Csákberényben, a Vértes lábánál gyönyörű környezetben található. Jelenleg öt hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Fajtáink között megtalálható a Generosa, Ezerjó, Zenit, Rajnai rizling, Olaszrizling, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Kékfrankos és Merlot is. Szeretettel várjuk vendégeinket borvacsorára, borkóstolásra, családi-baráti vagy céges rendezvények helyszínéül. Az orondi szőlőhegyen hangulatos vendégházunkban várjuk a pihenni vágyókat. Vendégházunk 6 fő elszállásolására alkalmas, két szobával, szobánként különálló fürdőszobával, közös konyhával.
A Sanzon Tokaj egy családi boutique borászat Erdőbényén, Tokaj Hegyalja szívében. A tulajdonosok, Rácz Erika és férje Jánosi Gergely, 2014-ben alapították egy, a szülőktől örökölt 0,3ha-os parcellán. A mára 5 ha-os kisbirtok organikus művelésben limitált szériás tételeket állít elő, Furmint, Hárslevelűs és Muskotály fajtákból. Egész évben fogad vendégeket előzetes bejelentkezéssel. Kóstolás és dülőtúrával egybekötött kóstoló időjárásól függően, egyedi igények alapján.
A Sanzon Tokaj egy családi boutique borászat Erdőbényén, Tokaj Hegyalja szívében. A tulajdonosok, Rácz Erika és férje Jánosi Gergely, 2014-ben alapították egy, a szülőktől örökölt 0,3ha-os parcellán. A mára 5 ha-os kisbirtok organikus művelésben limitált szériás tételeket állít elő, Furmint, Hárslevelűs és Muskotály fajtákból. Egész évben fogad vendégeket előzetes bejelentkezéssel. Kóstolás és dülőtúrával egybekötött kóstoló időjárásól függően, egyedi igények alapján.
A Sanzon Tokaj egy családi boutique borászat Erdőbényén, Tokaj Hegyalja szívében. A tulajdonosok, Rácz Erika és férje Jánosi Gergely, 2014-ben alapították egy, a szülőktől örökölt 0,3ha-os parcellán. A mára 5 ha-os kisbirtok organikus művelésben limitált szériás tételeket állít elő, Furmint, Hárslevelűs és Muskotály fajtákból. Egész évben fogad vendégeket előzetes bejelentkezéssel. Kóstolás és dülőtúrával egybekötött kóstoló időjárásól függően, egyedi igények alapján.
Borászatunk 2003-ban nyílt meg az egykori Tokaji Polgári Kaszinó háromszintes neoklasszicista épületében. Dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük. Egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételeink tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést. 2011-től pezsgőt is készítünk. Kóstolóinkra borászatunkba egyéni megbeszélés alapján tudjuk fogadni vendégeinket.
Borászatunk 2003-ban nyílt meg az egykori Tokaji Polgári Kaszinó háromszintes neoklasszicista épületében. Dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük. Egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételeink tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést. 2011-től pezsgőt is készítünk. Kóstolóinkra borászatunkba egyéni megbeszélés alapján tudjuk fogadni vendégeinket.
Borászatunk 2003-ban nyílt meg az egykori Tokaji Polgári Kaszinó háromszintes neoklasszicista épületében. Dűlőink változatosságához igazítva a borokat kisméretű tartályokban, illetve hordókban (230-500 literes) erjesztjük. Egyszerűbb, frissebben piacra kerülő tételeink tartályban erjednek, és csak részben kapnak fahordós érlelést. 2011-től pezsgőt is készítünk. Kóstolóinkra borászatunkba egyéni megbeszélés alapján tudjuk fogadni vendégeinket.