A Baranyai-dombság tájegység a Dunántúl déli részén, Baranya megyében. Északról a Mecsek, keletről a Duna határolja. Leghíresebb területe a Villányi-hegység, mely az ország egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő borvidéke. A Baranyai-dombság részei a Pécsi-síkság, a Geresdi-dombság és a Dél-Baranyai-dombság. Települései közül néhány: Villány, Mohács, Szederkény, Palotabozsok, Siklós.
A Villányi Borvidék ölelésében helyezkedik el a kevesebb mint félezer lelket számláló Kisharsány, ami amellett, hogy Magyarország egyik legdélibb pontja, otthont ad a “legvidékibb” fine dining étteremnek, a Górénak is. Falusi fine dining – vagyis a vidéki harmónia, a helyi alapanyagok és a professzionális konyhaművészet tökéletes fúziója. Cél, hogy a „falusi fine dining” legszebb oldalának megmutatásával hidat képezzenek a professzionalizmusban gazdag gasztronómia és a vidéki romantika között.
A Villányi Borvidék ölelésében helyezkedik el a kevesebb mint félezer lelket számláló Kisharsány, ami amellett, hogy Magyarország egyik legdélibb pontja, otthont ad a “legvidékibb” fine dining étteremnek, a Górénak is. Falusi fine dining – vagyis a vidéki harmónia, a helyi alapanyagok és a professzionális konyhaművészet tökéletes fúziója. Cél, hogy a „falusi fine dining” legszebb oldalának megmutatásával hidat képezzenek a professzionalizmusban gazdag gasztronómia és a vidéki romantika között.
A Villányi Borvidék ölelésében helyezkedik el a kevesebb mint félezer lelket számláló Kisharsány, ami amellett, hogy Magyarország egyik legdélibb pontja, otthont ad a “legvidékibb” fine dining étteremnek, a Górénak is. Falusi fine dining – vagyis a vidéki harmónia, a helyi alapanyagok és a professzionális konyhaművészet tökéletes fúziója. Cél, hogy a „falusi fine dining” legszebb oldalának megmutatásával hidat képezzenek a professzionalizmusban gazdag gasztronómia és a vidéki romantika között.
Szeretettel várjuk Önt is családias hangulatú pincészetünkben, mely a Villányi Borvidék siklósi részén, a Tenkes hegy déli lankáin, a Zuhánya dűlőben található. A természettel összhangban, a családi hagyományokat követve, ugyanakkor mindig új ötletekkel és különlegességekkel előállva készítjük évjáratokat hűen tükröző, egyedi, kézműves borainkat. Mindemellett termékpalettánkat folytonosan bővítve igyekszünk meglepni régi és új vásárlóinkat egyaránt.
Szeretettel várjuk Önt is családias hangulatú pincészetünkben, mely a Villányi Borvidék siklósi részén, a Tenkes hegy déli lankáin, a Zuhánya dűlőben található. A természettel összhangban, a családi hagyományokat követve, ugyanakkor mindig új ötletekkel és különlegességekkel előállva készítjük évjáratokat hűen tükröző, egyedi, kézműves borainkat. Mindemellett termékpalettánkat folytonosan bővítve igyekszünk meglepni régi és új vásárlóinkat egyaránt.
Szeretettel várjuk Önt is családias hangulatú pincészetünkben, mely a Villányi Borvidék siklósi részén, a Tenkes hegy déli lankáin, a Zuhánya dűlőben található. A természettel összhangban, a családi hagyományokat követve, ugyanakkor mindig új ötletekkel és különlegességekkel előállva készítjük évjáratokat hűen tükröző, egyedi, kézműves borainkat. Mindemellett termékpalettánkat folytonosan bővítve igyekszünk meglepni régi és új vásárlóinkat egyaránt.
A családi gazdaság 25 hektár saját területtel rendelkezik a Villányi Borvidéken. A szőlők között megtalálhatóak könnyed és gyümölcsös borokat adó fajták (Portugieser, Pinot Noir, Kadarka) valamint a testesebb, érlelésre szánt fajták is (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos). Borteraszunk lehetőséget nyújt 40 fő befogadására és kiszolgálására. Megrendelésre hidegtálat és igazi kemencés ételeket kínálunk.
A családi gazdaság 25 hektár saját területtel rendelkezik a Villányi Borvidéken. A szőlők között megtalálhatóak könnyed és gyümölcsös borokat adó fajták (Portugieser, Pinot Noir, Kadarka) valamint a testesebb, érlelésre szánt fajták is (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos). Borteraszunk lehetőséget nyújt 40 fő befogadására és kiszolgálására. Megrendelésre hidegtálat és igazi kemencés ételeket kínálunk.
A családi gazdaság 25 hektár saját területtel rendelkezik a Villányi Borvidéken. A szőlők között megtalálhatóak könnyed és gyümölcsös borokat adó fajták (Portugieser, Pinot Noir, Kadarka) valamint a testesebb, érlelésre szánt fajták is (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos). Borteraszunk lehetőséget nyújt 40 fő befogadására és kiszolgálására. Megrendelésre hidegtálat és igazi kemencés ételeket kínálunk.
A pincészet jelenleg 45 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A szőlőültetvényeik a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertal, Csillagvölgy, Várerdő, Bocor). A pincészet borai szinte az egész országban elérhetők, éttermekben, vinotékákban, áruházakban és a cég több bornagykereskedővel, valamint áruházlánccal is kapcsolatban áll.
A pincészet jelenleg 45 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A szőlőültetvényeik a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertal, Csillagvölgy, Várerdő, Bocor). A pincészet borai szinte az egész országban elérhetők, éttermekben, vinotékákban, áruházakban és a cég több bornagykereskedővel, valamint áruházlánccal is kapcsolatban áll.
A pincészet jelenleg 45 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A szőlőültetvényeik a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertal, Csillagvölgy, Várerdő, Bocor). A pincészet borai szinte az egész országban elérhetők, éttermekben, vinotékákban, áruházakban és a cég több bornagykereskedővel, valamint áruházlánccal is kapcsolatban áll.
A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen kézbe vehetjük, kipróbálhatjuk az útvonal mentén kihelyezett tárgyakat, eszközöket. Az állattartás, a rétgazdálkodás, a gyümölcstermesztés, a méhészkedés, a kosárfonás, a fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközeit és szakmai fortélyait ismerhetjük meg. A tanösvény végén található majorban a térségre jellemző régi magyar háziállatokat – szürkemarhákat, shagya arab lovakat, mangalica sertéseket, racka juhokat és ősi magyar baromfifajtákat – lehet szemügyre venni.
A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen kézbe vehetjük, kipróbálhatjuk az útvonal mentén kihelyezett tárgyakat, eszközöket. Az állattartás, a rétgazdálkodás, a gyümölcstermesztés, a méhészkedés, a kosárfonás, a fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközeit és szakmai fortélyait ismerhetjük meg. A tanösvény végén található majorban a térségre jellemző régi magyar háziállatokat – szürkemarhákat, shagya arab lovakat, mangalica sertéseket, racka juhokat és ősi magyar baromfifajtákat – lehet szemügyre venni.
A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen kézbe vehetjük, kipróbálhatjuk az útvonal mentén kihelyezett tárgyakat, eszközöket. Az állattartás, a rétgazdálkodás, a gyümölcstermesztés, a méhészkedés, a kosárfonás, a fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközeit és szakmai fortélyait ismerhetjük meg. A tanösvény végén található majorban a térségre jellemző régi magyar háziállatokat – szürkemarhákat, shagya arab lovakat, mangalica sertéseket, racka juhokat és ősi magyar baromfifajtákat – lehet szemügyre venni.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Prémium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba. A Haraszti Birtok és Kemping egy új és egyedi kis rendezvénysziget a palkonyai szőlőhegyen! Mindentől távol, csodálatos panorámával és energiával! Tökéletes helyszín a borozni, pihenni, szórakozni, és kempingezni vágyóknak.
Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Prémium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba. A Haraszti Birtok és Kemping egy új és egyedi kis rendezvénysziget a palkonyai szőlőhegyen! Mindentől távol, csodálatos panorámával és energiával! Tökéletes helyszín a borozni, pihenni, szórakozni, és kempingezni vágyóknak.
Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Prémium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba. A Haraszti Birtok és Kemping egy új és egyedi kis rendezvénysziget a palkonyai szőlőhegyen! Mindentől távol, csodálatos panorámával és energiával! Tökéletes helyszín a borozni, pihenni, szórakozni, és kempingezni vágyóknak.