8483 Somlószőlős, Somlóhegy (47.151634 x 17.363956)
Az Inhauser Pincészetet nagypapám alapította 1951-ben, majd édesapám, Inhauser István folytatta a szőlő művelését. 50 évig készített borokat; munkássága, személyisége kitörölhetetlen nyomokat hagyott a Somló történelmében. Óriási szerepe volt abban, hogy az egyébként “kihalásra” ítélt Juhfark mára a Somló legismertebb szőlőfajtája lett. Tőlük tanultam meg már gyermekkoromban szeretni a Somlót és tisztelni a bort. Igazán szerencsés vagyok, hogy az ő nyomdokukban, a tőlük kapott tudással ma már én vezethetem az idén 70 éves Inhauser Pincészetet.
Mikor átvettem az Inhauser Pincészet irányítását, úgy döntöttem, hogy a szőlőimet rendhagyó módon öko gazdálkodásban művelem és minden vegyszertől mentes borokat készítek. Az első években ennek következtében szinte semmit sem tudtam szüretelni, de nem adtam fel. 3-4 év eltelte után a szőlő immunrendszere magától kezdett helyreállni, majd évről-évre egyre szebb termést hozott. Ez megerősített abban, hogy jó úton járok. Ma már büszkén kóstoltatom vegyszermentes boraimat, amelyek beigazolták, hogy a vegyszermentes gazdálkodás az én utam.
Mesterszakácsként bejártam az egész világot, hogy tapasztalatot gyűjtsek a modern, nemzetközi gasztronómiában. Főztem Michelin-csillagos éttermekben itthon és külföldön, chefként dolgoztam a Forma 1 Padock Clubjában a tengerentúlon is. Éttermemben fúziós konyhát hoztam létre, amelyben a különböző nemzetek ételeit, ízeit ötvözöm a hagyományos konyhával.
Ahogy a szőlőimet öko gazdálkodásban művelem és minden vegyszertől mentes borokat készítek, az étteremben is ügyelünk arra, hogy mindig helyi kistermelőktől beszerzett alapanyagokkal dolgozzunk. Ezért nincs előre definiált menüsor, mindig abból sütök-főzök, aminek épp szezonja van. Így mindig friss és változatos ételeket tudunk felszolgálni.
Várjuk szeretettel egy igazi somlói pincészetben, ahol szobáinkban mindent kipihenhet, finom borokat kóstolhat, jókat vacsorázhat és elfelejtheti egy kicsit a mindennapokat.
Vendégházunkban 4 franciaágyas szobával várjuk a vendégeket. 8 főnél több szállóvendég érkezésekor a szobák pótágyazhatók, így igény esetén akár 13 főt is vendégül tudunk látni. Nagyobb társaságokat pedig a közeli vendégházakkal közösen tudunk fogadni.
A szobáinkban ingyenes WIFI áll vendégeink rendelkezésére.
További ajánlataink
2025.01.01 - 2025.12.31
Találatok száma: 1
Gyertek fel pünkösdkor a Somlóra, kóstoljátok meg a kézműves kis pincészetek borait! Sétáló pincetúránkon menjetek el az egyik kis pincészetből a másikba. Vár az újbor kóstolás, és amiről igazán híres a Somló, várnak a testesebb, érettebb óborok. Biztosan találkozhattok minden pincészetnél Juhfarkkal is. Fedezzétek fel a legkisebb borvidéket és különleges jótékony hatású borait.
Kiemelt ajánlat
Szállásfoglalás
Gyertek fel pünkösdkor a Somlóra, kóstoljátok meg a kézműves kis pincészetek borait! Sétáló pincetúránkon menjetek el az egyik kis pincészetből a másikba. Vár az újbor kóstolás, és amiről igazán híres a Somló, várnak a testesebb, érettebb óborok. Biztosan találkozhattok minden pincészetnél Juhfarkkal is. Fedezzétek fel a legkisebb borvidéket és különleges jótékony hatású borait.
Kiemelt ajánlat
Szállásfoglalás
Gyertek fel pünkösdkor a Somlóra, kóstoljátok meg a kézműves kis pincészetek borait! Sétáló pincetúránkon menjetek el az egyik kis pincészetből a másikba. Vár az újbor kóstolás, és amiről igazán híres a Somló, várnak a testesebb, érettebb óborok. Biztosan találkozhattok minden pincészetnél Juhfarkkal is. Fedezzétek fel a legkisebb borvidéket és különleges jótékony hatású borait.
Kiemelt ajánlat
Szállásfoglalás
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Inhauser Pincészet Étterem Vendégház Somlószőlős
Értékelések (0)
Kifejezetten ajánlom
(0)
Kifejezetten nem ajánlom
(0)
Nagyon ajánlom
(0)
Nagyon nem ajánlom
(0)
Ajánlom
(0)
Nem ajánlom
(0)
Találatok száma: 0
Országos eseménynaptár