A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 90 ha szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a tramini, a királyleányka, a szürkebarát és az olaszrizling, de van még jelentős területen chardonnay, irsai olivér, sauvignon blanc is. Legfontosabb kékszőlők a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a pinot noir. Balatonlellén, a Várszói úton várjuk vendégeinket vinotékánkban. Borkóstolóra előzetes bejelentkezéssel van lehetőség.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.
A Büttner Bormanufaktúra küldetése a badacsonyi borvidék bortermelési hagyományainak harmonikus ötvözése a modern borkészítési módszerekkel. Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása. A birtok borait otthonról kényelmesen webshopon keresztül is megvásárolhatja.
A pincészet borászaiként Csanádi József és fia, Csanád, a gyönyörű Badacsonyi borvidék tanú hegyeinek dűlőiben az itt évszázadok óta honos szőlőfajtákból készítjük egyedi borainkat immáron több generációs hagyományok alapján. A Csanádi Pincészet több generációs szőlész-borász szakmai alapokra épülve 1993-ban egyesítette a Csanádi család addigi őstermelői tevékenységét. Jelenleg 10 ha szőlőterületen gazdálkodunk.
A pincészet borászaiként Csanádi József és fia, Csanád, a gyönyörű Badacsonyi borvidék tanú hegyeinek dűlőiben az itt évszázadok óta honos szőlőfajtákból készítjük egyedi borainkat immáron több generációs hagyományok alapján. A Csanádi Pincészet több generációs szőlész-borász szakmai alapokra épülve 1993-ban egyesítette a Csanádi család addigi őstermelői tevékenységét. Jelenleg 10 ha szőlőterületen gazdálkodunk.
A pincészet borászaiként Csanádi József és fia, Csanád, a gyönyörű Badacsonyi borvidék tanú hegyeinek dűlőiben az itt évszázadok óta honos szőlőfajtákból készítjük egyedi borainkat immáron több generációs hagyományok alapján. A Csanádi Pincészet több generációs szőlész-borász szakmai alapokra épülve 1993-ban egyesítette a Csanádi család addigi őstermelői tevékenységét. Jelenleg 10 ha szőlőterületen gazdálkodunk.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.