Gasztronómiai élmények, ínyenc programok sokasága.
A gasztronómiával kapcsolatos események rendkívül népszerűek, legyen szó akár magyarországi, akár külföldi rendezvényekről. Mind a párok, mind a családok szívesen töltik idejüket ínycsiklandó fogások, valamint étel- és italkülönlegességek megkóstolásával, valamint a hagyományos ételek és italok kipróbálásával egyaránt.
A gasztronómiával kapcsolatos események rendkívül népszerűek, legyen szó akár magyarországi, akár külföldi rendezvényekről. Mind a párok, mind a családok szívesen töltik idejüket ínycsiklandó fogások, valamint étel- és italkülönlegességek megkóstolásával, valamint a hagyományos ételek és italok kipróbálásával egyaránt.
A gasztronómiával kapcsolatos események rendkívül népszerűek, legyen szó akár magyarországi, akár külföldi rendezvényekről. Mind a párok, mind a családok szívesen töltik idejüket ínycsiklandó fogások, valamint étel- és italkülönlegességek megkóstolásával, valamint a hagyományos ételek és italok kipróbálásával egyaránt.
A tavasz beköszöntével bizony megsokszorozódtak teendőink is, így nem árt fitnek lennünk. Ehhez azért az energiatartalékainkat is fel kell tölteni, és bizony sokszor ehhez az étkezésen vezet az út. Szerencsére a kiadós saláták ebben segíthetnek nekünk. Azonban nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezeket a finomságokat. A következő pár sorban egy különleges salátabárral ismerkedhetsz meg.
A tavasz beköszöntével bizony megsokszorozódtak teendőink is, így nem árt fitnek lennünk. Ehhez azért az energiatartalékainkat is fel kell tölteni, és bizony sokszor ehhez az étkezésen vezet az út. Szerencsére a kiadós saláták ebben segíthetnek nekünk. Azonban nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezeket a finomságokat. A következő pár sorban egy különleges salátabárral ismerkedhetsz meg.
A tavasz beköszöntével bizony megsokszorozódtak teendőink is, így nem árt fitnek lennünk. Ehhez azért az energiatartalékainkat is fel kell tölteni, és bizony sokszor ehhez az étkezésen vezet az út. Szerencsére a kiadós saláták ebben segíthetnek nekünk. Azonban nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezeket a finomságokat. A következő pár sorban egy különleges salátabárral ismerkedhetsz meg.
Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfalujának gasztronómiai palettája évről-évre egyre színesebb, ami méltón illeszkedik az izgalmas rendezvények és a garantált programok kínálatába, és teljessé teszi a minőségi időtöltést a településen. A színes kínálatban a tradicionális hazai ízek mellett mára már trendi beach food menük, különleges koktélok, díjnyertes fagylaltok, színvonalas cukrászdák, piacon kínált halételek, lacipecsenyék, vagy akár székely különlegességek is megtalálhatók. A vendéglátóhelyek saját mikroklímát, egyediséget kialakítva igyekeznek kiszolgálni a különböző elvárásokkal, igényekkel érkező vendégeket.
Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfalujának gasztronómiai palettája évről-évre egyre színesebb, ami méltón illeszkedik az izgalmas rendezvények és a garantált programok kínálatába, és teljessé teszi a minőségi időtöltést a településen. A színes kínálatban a tradicionális hazai ízek mellett mára már trendi beach food menük, különleges koktélok, díjnyertes fagylaltok, színvonalas cukrászdák, piacon kínált halételek, lacipecsenyék, vagy akár székely különlegességek is megtalálhatók. A vendéglátóhelyek saját mikroklímát, egyediséget kialakítva igyekeznek kiszolgálni a különböző elvárásokkal, igényekkel érkező vendégeket.
Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfalujának gasztronómiai palettája évről-évre egyre színesebb, ami méltón illeszkedik az izgalmas rendezvények és a garantált programok kínálatába, és teljessé teszi a minőségi időtöltést a településen. A színes kínálatban a tradicionális hazai ízek mellett mára már trendi beach food menük, különleges koktélok, díjnyertes fagylaltok, színvonalas cukrászdák, piacon kínált halételek, lacipecsenyék, vagy akár székely különlegességek is megtalálhatók. A vendéglátóhelyek saját mikroklímát, egyediséget kialakítva igyekeznek kiszolgálni a különböző elvárásokkal, igényekkel érkező vendégeket.
A múlt ízei éledtek volna újjá az alföldi fürdőváros tavaszi gasztrokulturális rendezvényén, a Népi Étkek Fesztiválján 2020. április 24-26 között. Ennek elmaradása miatt most a virtuális térbe invitáltuk az érdeklődőket a népi ízek, ételek megismeréséhez. Felfedezhettük újra a magyar vidékek (hajdúság, szatmár, nyírség, palóc föld) hagyományos ételeit az online Népi Étkek Napján.
A múlt ízei éledtek volna újjá az alföldi fürdőváros tavaszi gasztrokulturális rendezvényén, a Népi Étkek Fesztiválján 2020. április 24-26 között. Ennek elmaradása miatt most a virtuális térbe invitáltuk az érdeklődőket a népi ízek, ételek megismeréséhez. Felfedezhettük újra a magyar vidékek (hajdúság, szatmár, nyírség, palóc föld) hagyományos ételeit az online Népi Étkek Napján.
A múlt ízei éledtek volna újjá az alföldi fürdőváros tavaszi gasztrokulturális rendezvényén, a Népi Étkek Fesztiválján 2020. április 24-26 között. Ennek elmaradása miatt most a virtuális térbe invitáltuk az érdeklődőket a népi ízek, ételek megismeréséhez. Felfedezhettük újra a magyar vidékek (hajdúság, szatmár, nyírség, palóc föld) hagyományos ételeit az online Népi Étkek Napján.
Receptajánló rovatunkban, most egy igazán egyszerű hajdúsági halételt ajánlunk, amely otthon is könnyen elkészíthető, nemcsak harcsából. A Halimádók konyhája című műsorban Andrejszky Zoltán és vendégei egyszerű és szálkamentes halételeket mutatnak be a Fishing and Hunting csatornán, melynek egyik adásában egy igazi különlegesség került az asztalra egyenesen a Hajdúságból.
Receptajánló rovatunkban, most egy igazán egyszerű hajdúsági halételt ajánlunk, amely otthon is könnyen elkészíthető, nemcsak harcsából. A Halimádók konyhája című műsorban Andrejszky Zoltán és vendégei egyszerű és szálkamentes halételeket mutatnak be a Fishing and Hunting csatornán, melynek egyik adásában egy igazi különlegesség került az asztalra egyenesen a Hajdúságból.
Receptajánló rovatunkban, most egy igazán egyszerű hajdúsági halételt ajánlunk, amely otthon is könnyen elkészíthető, nemcsak harcsából. A Halimádók konyhája című műsorban Andrejszky Zoltán és vendégei egyszerű és szálkamentes halételeket mutatnak be a Fishing and Hunting csatornán, melynek egyik adásában egy igazi különlegesség került az asztalra egyenesen a Hajdúságból.
55 arany- és ezüstérmet nyert Magyarország a tavalyi 33-al szemben az év első két nagy nemzetközi borversenyén, a német Mundus Vinin és a francia Vinalies Internationales-en. A párizsi 7 aranyból 4-et nyert a Varga Pincészet, a németországi 20-ból 5-öt, de jól szerepelt a Grand Tokaj is a három aranyérmével. A Varga Pincészet tulajdonosai azt hangsúlyozták, hogy nincs annál jobb magyar bormarketing, mint hogy le tudjuk győzni a nemzetközi vetélytársakat, illetve hogy sokat várnak a következő évektől.
55 arany- és ezüstérmet nyert Magyarország a tavalyi 33-al szemben az év első két nagy nemzetközi borversenyén, a német Mundus Vinin és a francia Vinalies Internationales-en. A párizsi 7 aranyból 4-et nyert a Varga Pincészet, a németországi 20-ból 5-öt, de jól szerepelt a Grand Tokaj is a három aranyérmével. A Varga Pincészet tulajdonosai azt hangsúlyozták, hogy nincs annál jobb magyar bormarketing, mint hogy le tudjuk győzni a nemzetközi vetélytársakat, illetve hogy sokat várnak a következő évektől.
55 arany- és ezüstérmet nyert Magyarország a tavalyi 33-al szemben az év első két nagy nemzetközi borversenyén, a német Mundus Vinin és a francia Vinalies Internationales-en. A párizsi 7 aranyból 4-et nyert a Varga Pincészet, a németországi 20-ból 5-öt, de jól szerepelt a Grand Tokaj is a három aranyérmével. A Varga Pincészet tulajdonosai azt hangsúlyozták, hogy nincs annál jobb magyar bormarketing, mint hogy le tudjuk győzni a nemzetközi vetélytársakat, illetve hogy sokat várnak a következő évektől.
Ez nem pusztán rizs(a)… Idén február 15-19. között Stuttgart adott otthont a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetésének, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat. A Gasztronómiai Olimpián kisújszállási siker is született! Szakács artisztika kategóriában Tóth László, az Illéssy Sándor Baptista Középiskola cukrász alapvégzettségű igazgató-helyettese bronz medált, és olimpiai oklevelet vehetett át.
Ez nem pusztán rizs(a)… Idén február 15-19. között Stuttgart adott otthont a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetésének, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat. A Gasztronómiai Olimpián kisújszállási siker is született! Szakács artisztika kategóriában Tóth László, az Illéssy Sándor Baptista Középiskola cukrász alapvégzettségű igazgató-helyettese bronz medált, és olimpiai oklevelet vehetett át.
Ez nem pusztán rizs(a)… Idén február 15-19. között Stuttgart adott otthont a világ legrégebbi és legrangosabb kulináris megmérettetésének, ahol 5 földrész versenyzői mérték össze tudásukat. A Gasztronómiai Olimpián kisújszállási siker is született! Szakács artisztika kategóriában Tóth László, az Illéssy Sándor Baptista Középiskola cukrász alapvégzettségű igazgató-helyettese bronz medált, és olimpiai oklevelet vehetett át.