Ványai Gusztáv egyedülálló néprajzi magángyűjteményének gerincét alkotó Okos Gépek – Találékony Emberek című állandó kiállítás különleges időutazásra invitálja a látogatót a múltba, melyen a látogató betekintést nyerhet a 18-20. századi falusi gazdálkodás hagyományaiba. A közel 3000 tárgy többsége házi gyártmány, készítőjük évszázados gyakorlat szerint maga alkotta vagy alakította át, így a tárgyak nemcsak az egykori falusi kultúra emlékeit. A Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményének otthont adó porta melléképületében 1957 óta pálinkafőzde áll, ahol hagyományos módon főzik a pálinkát. Az ötféle gyümölcsből – alma, barack, meggy, szilva és törköly – helyben főtt párlatokat a vendégek rendhagyó gasztronómiai program keretében kóstolhatják végig, Családi rendezvényeknek is helyet adnak.
Ványai Gusztáv egyedülálló néprajzi magángyűjteményének gerincét alkotó Okos Gépek – Találékony Emberek című állandó kiállítás különleges időutazásra invitálja a látogatót a múltba, melyen a látogató betekintést nyerhet a 18-20. századi falusi gazdálkodás hagyományaiba. A közel 3000 tárgy többsége házi gyártmány, készítőjük évszázados gyakorlat szerint maga alkotta vagy alakította át, így a tárgyak nemcsak az egykori falusi kultúra emlékeit. A Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményének otthont adó porta melléképületében 1957 óta pálinkafőzde áll, ahol hagyományos módon főzik a pálinkát. Az ötféle gyümölcsből – alma, barack, meggy, szilva és törköly – helyben főtt párlatokat a vendégek rendhagyó gasztronómiai program keretében kóstolhatják végig, Családi rendezvényeknek is helyet adnak.
Ványai Gusztáv egyedülálló néprajzi magángyűjteményének gerincét alkotó Okos Gépek – Találékony Emberek című állandó kiállítás különleges időutazásra invitálja a látogatót a múltba, melyen a látogató betekintést nyerhet a 18-20. századi falusi gazdálkodás hagyományaiba. A közel 3000 tárgy többsége házi gyártmány, készítőjük évszázados gyakorlat szerint maga alkotta vagy alakította át, így a tárgyak nemcsak az egykori falusi kultúra emlékeit. A Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményének otthont adó porta melléképületében 1957 óta pálinkafőzde áll, ahol hagyományos módon főzik a pálinkát. Az ötféle gyümölcsből – alma, barack, meggy, szilva és törköly – helyben főtt párlatokat a vendégek rendhagyó gasztronómiai program keretében kóstolhatják végig, Családi rendezvényeknek is helyet adnak.