Többgenerációs családi borászat vagyunk, a három fő Tokaji borfajtát készítjük, ez a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály. Borkóstolóink alkalmával általában 8-10 féle tételt ízlelhetnek, igyekszünk bemutatni a tokaji borvidék, illetve Tállya adottságait. Ezek mellet a vendégházunkban családias hangulatban fogadjuk vendégeinket házias ízekkel, otthonos környezetben.
Többgenerációs családi borászat vagyunk, a három fő Tokaji borfajtát készítjük, ez a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály. Borkóstolóink alkalmával általában 8-10 féle tételt ízlelhetnek, igyekszünk bemutatni a tokaji borvidék, illetve Tállya adottságait. Ezek mellet a vendégházunkban családias hangulatban fogadjuk vendégeinket házias ízekkel, otthonos környezetben.
Többgenerációs családi borászat vagyunk, a három fő Tokaji borfajtát készítjük, ez a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály. Borkóstolóink alkalmával általában 8-10 féle tételt ízlelhetnek, igyekszünk bemutatni a tokaji borvidék, illetve Tállya adottságait. Ezek mellet a vendégházunkban családias hangulatban fogadjuk vendégeinket házias ízekkel, otthonos környezetben.
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, tölgyfahordóban érlelődnek. Borkóstolóra telefonos bejelentkezés szükséges. Borfajták:furmint, hárslevelű, muskotályos, szamorodni, aszú.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
Közel 500 éves, több, mint 350 m hosszú pincénkben kóstolhatják meg vendégeink Tokaj-Hegyalja kincseit. A borkóstolást követően vendégeinknek előzetes bejelentkezés esetén hideg és meleg tájjellegű ételeket kínálunk, melyeket egytől-egyig frissen, saját konyhánkon készítünk el. Vendégeink kényelmét és igényeit szem előtt tartva nyitottuk meg a pincészetünk szomszédságában álló Jónap Vendégházunkat, amelyben 5 szobában összesen 15 főnek tudunk szállást biztosítani.
A család jelenleg 12 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A 7 ágból álló pincerendszer Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család régi uradalmi birtokán. A kínálatunk: többek között száraz, félszáraz, félédes, édes furmint, hárslevelű, sárga muskotály, valamint több borkülönlegesség: aszúk, száraz- édes szamorodni és fordítás. Dűlős borokat is készítünk. A vállalkozásunk szállásadással és vendéglátással is foglalkozik. A szálláshely foglalással együtt pincelátogatást, borbemutatót, borkóstolót és tájjellegű, illetve előre egyeztetett ételeket szolgálunk fel. Borbemutatót, borozást, étkeztetést csak előre bejelentkezés esetén vállalunk.
A család jelenleg 12 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A 7 ágból álló pincerendszer Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család régi uradalmi birtokán. A kínálatunk: többek között száraz, félszáraz, félédes, édes furmint, hárslevelű, sárga muskotály, valamint több borkülönlegesség: aszúk, száraz- édes szamorodni és fordítás. Dűlős borokat is készítünk. A vállalkozásunk szállásadással és vendéglátással is foglalkozik. A szálláshely foglalással együtt pincelátogatást, borbemutatót, borkóstolót és tájjellegű, illetve előre egyeztetett ételeket szolgálunk fel. Borbemutatót, borozást, étkeztetést csak előre bejelentkezés esetén vállalunk.
A család jelenleg 12 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A 7 ágból álló pincerendszer Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család régi uradalmi birtokán. A kínálatunk: többek között száraz, félszáraz, félédes, édes furmint, hárslevelű, sárga muskotály, valamint több borkülönlegesség: aszúk, száraz- édes szamorodni és fordítás. Dűlős borokat is készítünk. A vállalkozásunk szállásadással és vendéglátással is foglalkozik. A szálláshely foglalással együtt pincelátogatást, borbemutatót, borkóstolót és tájjellegű, illetve előre egyeztetett ételeket szolgálunk fel. Borbemutatót, borozást, étkeztetést csak előre bejelentkezés esetén vállalunk.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.