A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, portugieser, zweigelt, blauburger és merlot. Fehérborokat a muscat ottonel, olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris és leányka fajtákból állítunk elő. Pincészetünk Eger egyik tradicionális pincesorán, a Kőlyukon található. Előzetes bejelentkezés alapján, csoportoknak szervezünk pincelátogatással egybekötött, szakértő borkóstolást, a hét bármely napján. Ezekhez borkorcsolyákat is tudunk kínálni, amely lehet friss pogácsa, vagy komplett falusi vegyes ízelítő tál. Igény esetén meleg étel felszolgálására is van lehetőség. A pincénk a nyitvatartási ideje alatt egyéni vendégeket is fogad. Rendezvénytermünk 100 főig esküvők lebonyolítására is alkalmas. Lehetőség van bortrezor bérlésére.
A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, portugieser, zweigelt, blauburger és merlot. Fehérborokat a muscat ottonel, olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris és leányka fajtákból állítunk elő. Pincészetünk Eger egyik tradicionális pincesorán, a Kőlyukon található. Előzetes bejelentkezés alapján, csoportoknak szervezünk pincelátogatással egybekötött, szakértő borkóstolást, a hét bármely napján. Ezekhez borkorcsolyákat is tudunk kínálni, amely lehet friss pogácsa, vagy komplett falusi vegyes ízelítő tál. Igény esetén meleg étel felszolgálására is van lehetőség. A pincénk a nyitvatartási ideje alatt egyéni vendégeket is fogad. Rendezvénytermünk 100 főig esküvők lebonyolítására is alkalmas. Lehetőség van bortrezor bérlésére.
A 60 hektáros birtokunk az Egri Borvidéken helyezkedik el. A telepített fajták között megtalálható kékszőlők a kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, portugieser, zweigelt, blauburger és merlot. Fehérborokat a muscat ottonel, olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris és leányka fajtákból állítunk elő. Pincészetünk Eger egyik tradicionális pincesorán, a Kőlyukon található. Előzetes bejelentkezés alapján, csoportoknak szervezünk pincelátogatással egybekötött, szakértő borkóstolást, a hét bármely napján. Ezekhez borkorcsolyákat is tudunk kínálni, amely lehet friss pogácsa, vagy komplett falusi vegyes ízelítő tál. Igény esetén meleg étel felszolgálására is van lehetőség. A pincénk a nyitvatartási ideje alatt egyéni vendégeket is fogad. Rendezvénytermünk 100 főig esküvők lebonyolítására is alkalmas. Lehetőség van bortrezor bérlésére.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
Borászatunkat azzal a céllal alapítottuk, hogy a korábban csak hobbiként készített saját borainkat másoknak is meg tudjuk mutatni. A szőlőterület közben fokozatosan nőtt, jelenleg 4,5 hektáron gazdálkodunk. Szőlőfajtáink nagyrészt fehér fajtákból állnak, így Leányka, Olaszrizling Cserszegi fűszeres, Zenit, Rizlingszilváni és Kékfrankos ültetvényeket művelünk. 2019 áprilisában nyitottuk meg borozónkat az Egri Szépasszonyvölgyben, ahol közvetlenül találkozhatunk fogyasztóinkkal. Itt minden termékünk megtalálható, és jóízű borozás közben kóstolható.
Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.
Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.
Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.
A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.
A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.
A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.