Az év egyik legnagyobb eseménye az NKE campusán a Ludovika Fesztivál!
Az év egyik legnagyobb eseménye az NKE campusán a Ludovika Fesztivál!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Receptajánló – hajdúsági halspecialitás

Receptajánló rovatunkban, most egy igazán egyszerű hajdúsági halételt ajánlunk, amely otthon is könnyen elkészíthető, nemcsak harcsából. A Halimádók konyhája című műsorban Andrejszky Zoltán és vendégei egyszerű és szálkamentes halételeket mutatnak be a Fishing and Hunting csatornán, melynek egyik adásában egy igazi különlegesség került az asztalra egyenesen a Hajdúságból.

Hajdúszoboszlón és környékén több természetes és mesterséges horgász hely is felkereshető, ha már nem kell otthon maradni, ezeken a helyeken többféle halfajta kerülhet horogra, az ügyesebbek még harcsát is foghatnak. Most egyenlőre viszont csak a konyhában arathatunk sikert, abaconbe göngyölt sajtos harcsafelfújt elkészítésével. E kiváló étel elkészítéséhez egy őzgerinc formára és az alábbi hozzávalókra van szükség.

Hozzávalók a recept elkészítéséhez 

60 dkg afrikai harcsafilé, 40 dkg szeletelt bacon, 10 dkg füstölt sajt, 15 dkg trappista sajt, 3 db tojás, 2 dl tejföl, 3 ek. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, ½ fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Az étel elkészítésének első lépése, hogy az őzgerincformát a szeletelt baconnel kibéleljük, úgy hogy a belső és a külső szélén is túllógjon. A harcsafilét kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk. Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, az apróra felaprított petrezselyemzöldet, snidlinget, reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd az egészet simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtokat és a lisztet, és újra simára keverjük a tál tartalmát. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott halfilét, majd masszát az őzgerincformába helyezett baconre kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó szalonnákat. Előmelegített sütőbe tesszük, 180°C kb. 50 percig sütjük. Ezután a sütőből kivesszük, majd óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a felülre kerülő bacon is szép pirosra süljön. Tálalás előtt egy óráig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Reméljük ízleni fog azoknak, akik kipróbálják a fenti receptet, jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://hajduszoboszlo.hu/receptajanlo-hajdusagi-halspecialitas


Figyelmébe ajánljuk!

Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!