Pincészetünk kínálatában a villányi fennsíkon, illetve a Kisharsányban termő vörösborok – portugieser, kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot – a meghatározóak, de mellettük természetesen megtalálhatóak a fehér borok is, mint a rajnai rizling, rizlingszilváni és a chardonnay. Az egyes fajtákból készítünk házasításokat is. Zászlós borunk az amáta cuvée, amely cabernet franc és merlot házasításából születik. Szintén Villányban található borházunk emeletén kialakítottunk két vendégszobát.
Pincészetünk kínálatában a villányi fennsíkon, illetve a Kisharsányban termő vörösborok – portugieser, kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot – a meghatározóak, de mellettük természetesen megtalálhatóak a fehér borok is, mint a rajnai rizling, rizlingszilváni és a chardonnay. Az egyes fajtákból készítünk házasításokat is. Zászlós borunk az amáta cuvée, amely cabernet franc és merlot házasításából születik. Szintén Villányban található borházunk emeletén kialakítottunk két vendégszobát.
Pincészetünk kínálatában a villányi fennsíkon, illetve a Kisharsányban termő vörösborok – portugieser, kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot – a meghatározóak, de mellettük természetesen megtalálhatóak a fehér borok is, mint a rajnai rizling, rizlingszilváni és a chardonnay. Az egyes fajtákból készítünk házasításokat is. Zászlós borunk az amáta cuvée, amely cabernet franc és merlot házasításából születik. Szintén Villányban található borházunk emeletén kialakítottunk két vendégszobát.
Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Többnyire fehér szőlőfajtákkal foglalkozunk: zöld veltelini, rizlingszilváni, hárslevelű, rajnai rizling, sárgamuskotály, azonban területeink között megtalálható a mátrai klimatikus viszonyokat kedvelő kékfrankos is.
Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Többnyire fehér szőlőfajtákkal foglalkozunk: zöld veltelini, rizlingszilváni, hárslevelű, rajnai rizling, sárgamuskotály, azonban területeink között megtalálható a mátrai klimatikus viszonyokat kedvelő kékfrankos is.
Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Többnyire fehér szőlőfajtákkal foglalkozunk: zöld veltelini, rizlingszilváni, hárslevelű, rajnai rizling, sárgamuskotály, azonban területeink között megtalálható a mátrai klimatikus viszonyokat kedvelő kékfrankos is.
A Szent György-hegyen, a bazaltorgonák alatt, természetvédelmi környezetben, kéthektáros birtokon gazdálkodunk. Fő tevékenységünk az általunk ökológiai módon, vegyszermentesen termelt szőlő feldolgozása minőségi borokká, de készítünk mustot, ecetet és verjust is. A birtokon a szőlőn kívül a természetközeli filozófiánknak megfelelően foglalkozunk gyógynövények termesztésével is, melyeket szörpökben, teákban, tinktúrákban kínálunk. A területünkön lévő vegyszermentes gyümölcsökből különböző lekvárokat, befőtteket, chutneykat készítünk.
A Szent György-hegyen, a bazaltorgonák alatt, természetvédelmi környezetben, kéthektáros birtokon gazdálkodunk. Fő tevékenységünk az általunk ökológiai módon, vegyszermentesen termelt szőlő feldolgozása minőségi borokká, de készítünk mustot, ecetet és verjust is. A birtokon a szőlőn kívül a természetközeli filozófiánknak megfelelően foglalkozunk gyógynövények termesztésével is, melyeket szörpökben, teákban, tinktúrákban kínálunk. A területünkön lévő vegyszermentes gyümölcsökből különböző lekvárokat, befőtteket, chutneykat készítünk.
A Szent György-hegyen, a bazaltorgonák alatt, természetvédelmi környezetben, kéthektáros birtokon gazdálkodunk. Fő tevékenységünk az általunk ökológiai módon, vegyszermentesen termelt szőlő feldolgozása minőségi borokká, de készítünk mustot, ecetet és verjust is. A birtokon a szőlőn kívül a természetközeli filozófiánknak megfelelően foglalkozunk gyógynövények termesztésével is, melyeket szörpökben, teákban, tinktúrákban kínálunk. A területünkön lévő vegyszermentes gyümölcsökből különböző lekvárokat, befőtteket, chutneykat készítünk.
A Kis-Benedek Pince egy több generációs családi vállalkozás, nemzedékek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal. A kicsiny vállalkozás több sikert is elkönyvelhetett az elmúlt években, többek között a helyi Város Bora választáson aratott sikert 2012-es évjáratú Müller Thurgauval, valamint a kései szüretelésű Zenit több évjáratát is nagyra értékelték hazai és nemzetközi megmérettetéseken.
A Kis-Benedek Pince egy több generációs családi vállalkozás, nemzedékek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal. A kicsiny vállalkozás több sikert is elkönyvelhetett az elmúlt években, többek között a helyi Város Bora választáson aratott sikert 2012-es évjáratú Müller Thurgauval, valamint a kései szüretelésű Zenit több évjáratát is nagyra értékelték hazai és nemzetközi megmérettetéseken.
A Kis-Benedek Pince egy több generációs családi vállalkozás, nemzedékek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal. A kicsiny vállalkozás több sikert is elkönyvelhetett az elmúlt években, többek között a helyi Város Bora választáson aratott sikert 2012-es évjáratú Müller Thurgauval, valamint a kései szüretelésű Zenit több évjáratát is nagyra értékelték hazai és nemzetközi megmérettetéseken.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.