A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Családi birtokunkon 4 ha-on gazdálkodunk. Főbb fajtáink: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, petit verdot. A három szintes, régi magtárból kialakított vendégházunkban szállást biztosítunk maximum 9 főig. A Kishegyi úton található Mimi éttermünkben helyi alapanyagokból készített ételeket prezentálnak séfjeink: Kiss Gábor és Fekete Ádám. Borkóstoló programra előzetes bejelentkezés szükséges.
Borászatunk Szegedtől 18 kilométerre, Klárafalván található. Hagyományos borászati eljárással készítjük valódi gyümölcsborainkat: eperből, meggyből, málnából, kajsziból, ribizliből, szilvából, őszibarackból, almából. Ezenkívül készülnek még habzóborok, gyümölcslevek, pálinkák és forralt borok is. Új borászati épületünkben tervezzük rendezvények, borkóstolók megszervezését. Gyümölcsboraink megvásárolhatóak webshopunkban, illetve megtalálhatók a boltok polcain.
Borászatunk Szegedtől 18 kilométerre, Klárafalván található. Hagyományos borászati eljárással készítjük valódi gyümölcsborainkat: eperből, meggyből, málnából, kajsziból, ribizliből, szilvából, őszibarackból, almából. Ezenkívül készülnek még habzóborok, gyümölcslevek, pálinkák és forralt borok is. Új borászati épületünkben tervezzük rendezvények, borkóstolók megszervezését. Gyümölcsboraink megvásárolhatóak webshopunkban, illetve megtalálhatók a boltok polcain.
Borászatunk Szegedtől 18 kilométerre, Klárafalván található. Hagyományos borászati eljárással készítjük valódi gyümölcsborainkat: eperből, meggyből, málnából, kajsziból, ribizliből, szilvából, őszibarackból, almából. Ezenkívül készülnek még habzóborok, gyümölcslevek, pálinkák és forralt borok is. Új borászati épületünkben tervezzük rendezvények, borkóstolók megszervezését. Gyümölcsboraink megvásárolhatóak webshopunkban, illetve megtalálhatók a boltok polcain.