Irányítószám: 7773 Villány (45.872322, 18.453255)
Villány a bor városa Baranya megyében. Egész évben nyitott pincékkel, széles gasztronómiai palettával és rendezvény helyszínekkel várja a borkedvelőket.
A villányi borvidék egyedi adottságaival, klímájával és borkultúrájával méltán az egyik leglátogatottabb és sokak szerint a legkiválóbb magyar borvidék. Vörösborai, a falusi turizmus és az egyedi, borhoz kapcsolódó rendezvények teszik kedvelt célponttá a vidéket. A Villány környéki szőlőművelés és borászat első emlékei a római korra vezethetők vissza. Azóta fejlődött, érlelődött a szőlő és borkultúra ezen a napfényes, ásványi anyagokban gazdag termőfölddel megáldott kis régióban. Jelenleg a harkányi gyógyfürdő közelsége, Pécs mediterrán hangulata és a baranyai kis falvak, természetvédelmi területek teszik vonzóvá a régiót és benne Villányt.
A villányi borvidék egyedi adottságaival, klímájával és borkultúrájával méltán az egyik leglátogatottabb és sokak szerint a legkiválóbb magyar borvidék. Vörösborai, a falusi turizmus és az egyedi, borhoz kapcsolódó rendezvények teszik kedvelt célponttá a vidéket. A Villány környéki szőlőművelés és borászat első emlékei a római korra vezethetők vissza. Azóta fejlődött, érlelődött a szőlő és borkultúra ezen a napfényes, ásványi anyagokban gazdag termőfölddel megáldott kis régióban. Jelenleg a harkányi gyógyfürdő közelsége, Pécs mediterrán hangulata és a baranyai kis falvak, természetvédelmi területek teszik vonzóvá a régiót és benne Villányt.
A villányi borvidék egyedi adottságaival, klímájával és borkultúrájával méltán az egyik leglátogatottabb és sokak szerint a legkiválóbb magyar borvidék. Vörösborai, a falusi turizmus és az egyedi, borhoz kapcsolódó rendezvények teszik kedvelt célponttá a vidéket. A Villány környéki szőlőművelés és borászat első emlékei a római korra vezethetők vissza. Azóta fejlődött, érlelődött a szőlő és borkultúra ezen a napfényes, ásványi anyagokban gazdag termőfölddel megáldott kis régióban. Jelenleg a harkányi gyógyfürdő közelsége, Pécs mediterrán hangulata és a baranyai kis falvak, természetvédelmi területek teszik vonzóvá a régiót és benne Villányt.
A 40 fő befogadására alkalmas borozó minden nap 10 órától áll nyitva a borturisták előtt. A kínálatból: borkóstoló a pincében illetve a borházban, borvásárlás, díszcsomagolás, akár egyedi, névre szóló címkével. Az ételkínálat a már hagyományos `Szende Pincés` hidegtál mellett, a látványgrillen készült finomságokkal, kemencében sült csülökkel, ropogós libacombbal, szalonnával és fokhagymával tűzdelt nyúllal bővült.
A 40 fő befogadására alkalmas borozó minden nap 10 órától áll nyitva a borturisták előtt. A kínálatból: borkóstoló a pincében illetve a borházban, borvásárlás, díszcsomagolás, akár egyedi, névre szóló címkével. Az ételkínálat a már hagyományos `Szende Pincés` hidegtál mellett, a látványgrillen készült finomságokkal, kemencében sült csülökkel, ropogós libacombbal, szalonnával és fokhagymával tűzdelt nyúllal bővült.
A 40 fő befogadására alkalmas borozó minden nap 10 órától áll nyitva a borturisták előtt. A kínálatból: borkóstoló a pincében illetve a borházban, borvásárlás, díszcsomagolás, akár egyedi, névre szóló címkével. Az ételkínálat a már hagyományos `Szende Pincés` hidegtál mellett, a látványgrillen készült finomságokkal, kemencében sült csülökkel, ropogós libacombbal, szalonnával és fokhagymával tűzdelt nyúllal bővült.
Díjnyertes borok Villány egyik leghangulatosabb családi pincéjéből. Családunk 4 generáció óta foglakozik bortermeléssel a Villány legjobb dűlőiben. A borkészítés eleinte hagyományos technológiákon alapult, mára ezt ötvözzük a modern borkészítési eljárásokkal. A villányi szőlőhegy területén található kitűnő, védett fekvésű Jammertalban (Siralomvölgyben) fekszenek szőlőbirtokaink. A völgy az itt termő kiemelkedő minőségű szőlőn kívül híres arról is, hogy 1687. augusztus 12-én itt zajlott a Harsány-hegyi csata egy részlete. A vállalkozás missziója, hogy a jammertali csatát boraink és vállalkozásunk arculatába beépítsük, így szélesebb közönséggel megismertessük. A borok címkéin a csatában résztvevő hadvezéreknek állítunk emléket. Tamás Bátya Pincéje a minőséget tartja elődleges célnak, ennek érdekében korlátozzuk a termésmennyiséget, maximum 6000-8000 liter bort készítünk egy hektárnyi terület terméséből. Az éves bortermelésünk 15-20 000 palack körül mozog.
Díjnyertes borok Villány egyik leghangulatosabb családi pincéjéből. Családunk 4 generáció óta foglakozik bortermeléssel a Villány legjobb dűlőiben. A borkészítés eleinte hagyományos technológiákon alapult, mára ezt ötvözzük a modern borkészítési eljárásokkal. A villányi szőlőhegy területén található kitűnő, védett fekvésű Jammertalban (Siralomvölgyben) fekszenek szőlőbirtokaink. A völgy az itt termő kiemelkedő minőségű szőlőn kívül híres arról is, hogy 1687. augusztus 12-én itt zajlott a Harsány-hegyi csata egy részlete. A vállalkozás missziója, hogy a jammertali csatát boraink és vállalkozásunk arculatába beépítsük, így szélesebb közönséggel megismertessük. A borok címkéin a csatában résztvevő hadvezéreknek állítunk emléket. Tamás Bátya Pincéje a minőséget tartja elődleges célnak, ennek érdekében korlátozzuk a termésmennyiséget, maximum 6000-8000 liter bort készítünk egy hektárnyi terület terméséből. Az éves bortermelésünk 15-20 000 palack körül mozog.
Díjnyertes borok Villány egyik leghangulatosabb családi pincéjéből. Családunk 4 generáció óta foglakozik bortermeléssel a Villány legjobb dűlőiben. A borkészítés eleinte hagyományos technológiákon alapult, mára ezt ötvözzük a modern borkészítési eljárásokkal. A villányi szőlőhegy területén található kitűnő, védett fekvésű Jammertalban (Siralomvölgyben) fekszenek szőlőbirtokaink. A völgy az itt termő kiemelkedő minőségű szőlőn kívül híres arról is, hogy 1687. augusztus 12-én itt zajlott a Harsány-hegyi csata egy részlete. A vállalkozás missziója, hogy a jammertali csatát boraink és vállalkozásunk arculatába beépítsük, így szélesebb közönséggel megismertessük. A borok címkéin a csatában résztvevő hadvezéreknek állítunk emléket. Tamás Bátya Pincéje a minőséget tartja elődleges célnak, ennek érdekében korlátozzuk a termésmennyiséget, maximum 6000-8000 liter bort készítünk egy hektárnyi terület terméséből. Az éves bortermelésünk 15-20 000 palack körül mozog.