A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
A termékcsaládunk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar, jóízű szörpöket, illatos fűszereket, ízletes lekvárokat, mézeket. Méhes-Mézes szörpjeik a Hungarikum kategóriában megyei értéket képviselnek. Gyermekkori élményeikre hagyatkozva termékeink külső megjelenésében is törekedtünk a hagyomány tiszteletre.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Szeretem a színek változatosságát, a tűz játékát, ami egyszeri és megismételhetetlen az alkotásaimon. A század eleji Szecesszió forma és színvilága, az eozin színhatása mindig nagy hatással volt rám. Magas tűzön égetek, 1200 Celsius fok körül (kivétel a piros színhatás). Máz effektek borítják a tárgyaim teljes felületét, a tüzes piros színtől a mélytenger kékjéig minden színnel dolgozom.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.
Több mint tíz éve annak, hogy elkezdtük megvalósítani az álmunkat, a Szender Kertet. Már annak idején is a mostani kertet láttunk magunk előtt. Az volt az elképzelésünk, hogy egy olyan kertet hozzunk létre, ami nem csak esztétikus, de bőtermő is. Az elsődleges célunk akkor az volt (és valójában még ma is az), hogy erőforrásainkhoz és a kert adottságaihoz mérten megtermeljük a lehető legtöbb egészséges és vegyszermentes alapanyagot – zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást – magunknak. Ezért permakultúrás alapelvek mentén ökológiai gazdálkodásba fogtunk. Az otthonunk kertjében kínálunk saját, vegyszermentes alapanyagokból készült ételeket. A vezetett kertlátogatásokat is tartunk, amikor mesélünk a kerttel kapcsolatos tapasztalatainkról, azokról a jól bevált folyamatokról, amelyeket már évek óta alkalmazunk. Ezáltal a kertészkedésre nyitott vendégek tanulhatnak is tőlünk.
A Szörp Manufaktúra kínálatában megtalálható háziszörp, házilekvár, zöldség krém, saját termesztésű-, tanúsított bio alapanyagokból, hagyományos módszerekkel, nem csak hagyományőrzőknek. Termékeik kisüzemi módszerekkel készített kézműves élelmiszerek. Minden termékünkük kis-szériában, kizárólag friss alapanyagokból, szezonálisan készítjük.
A Szörp Manufaktúra kínálatában megtalálható háziszörp, házilekvár, zöldség krém, saját termesztésű-, tanúsított bio alapanyagokból, hagyományos módszerekkel, nem csak hagyományőrzőknek. Termékeik kisüzemi módszerekkel készített kézműves élelmiszerek. Minden termékünkük kis-szériában, kizárólag friss alapanyagokból, szezonálisan készítjük.
A Szörp Manufaktúra kínálatában megtalálható háziszörp, házilekvár, zöldség krém, saját termesztésű-, tanúsított bio alapanyagokból, hagyományos módszerekkel, nem csak hagyományőrzőknek. Termékeik kisüzemi módszerekkel készített kézműves élelmiszerek. Minden termékünkük kis-szériában, kizárólag friss alapanyagokból, szezonálisan készítjük.
Portánkon a friss pékáruk és napi fogyasztási cikkek beszerzése mellett 30 fő részére tudunk fedett ülőhelyes elhelyezést biztosítani akár falusi vendégasztallal kiegészítve, így egy tartalmas napszak vagy akár egész nap eltöltésére alkalom nyílhat nálunk. Nagyon szeretnénk, hogy sokan kedvüket lelnék a sütésben és teszünk is ezért, hiszen a helyben tartandó tanfolyamaink és kitelepüléseink alkalmával bárki ellesheti a különböző tészták készítésének fortélyait.
Portánkon a friss pékáruk és napi fogyasztási cikkek beszerzése mellett 30 fő részére tudunk fedett ülőhelyes elhelyezést biztosítani akár falusi vendégasztallal kiegészítve, így egy tartalmas napszak vagy akár egész nap eltöltésére alkalom nyílhat nálunk. Nagyon szeretnénk, hogy sokan kedvüket lelnék a sütésben és teszünk is ezért, hiszen a helyben tartandó tanfolyamaink és kitelepüléseink alkalmával bárki ellesheti a különböző tészták készítésének fortélyait.
Portánkon a friss pékáruk és napi fogyasztási cikkek beszerzése mellett 30 fő részére tudunk fedett ülőhelyes elhelyezést biztosítani akár falusi vendégasztallal kiegészítve, így egy tartalmas napszak vagy akár egész nap eltöltésére alkalom nyílhat nálunk. Nagyon szeretnénk, hogy sokan kedvüket lelnék a sütésben és teszünk is ezért, hiszen a helyben tartandó tanfolyamaink és kitelepüléseink alkalmával bárki ellesheti a különböző tészták készítésének fortélyait.
A Vidikum-birtok Veszprém-megyében a Somló-hegy lábánál, egy kicsi falu (Vid) területén fekszik. Hamisítatlan vidéki hangulat, friss levegő, programok és szívélyes vendéglátás fogadja az ide látogatókat. Saját gondozású kertünkben termesztett, zöldségekből, gyümölcsökből, fűszernövényekből valamint az erdő adta növényekből készítjük el a különböző lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat, zöldségkrémeket és ételízesítőket. Termékeink hagyományos módszerrel, üstben készülnek, tartósítószer nélkül.
A Vidikum-birtok Veszprém-megyében a Somló-hegy lábánál, egy kicsi falu (Vid) területén fekszik. Hamisítatlan vidéki hangulat, friss levegő, programok és szívélyes vendéglátás fogadja az ide látogatókat. Saját gondozású kertünkben termesztett, zöldségekből, gyümölcsökből, fűszernövényekből valamint az erdő adta növényekből készítjük el a különböző lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat, zöldségkrémeket és ételízesítőket. Termékeink hagyományos módszerrel, üstben készülnek, tartósítószer nélkül.
A Vidikum-birtok Veszprém-megyében a Somló-hegy lábánál, egy kicsi falu (Vid) területén fekszik. Hamisítatlan vidéki hangulat, friss levegő, programok és szívélyes vendéglátás fogadja az ide látogatókat. Saját gondozású kertünkben termesztett, zöldségekből, gyümölcsökből, fűszernövényekből valamint az erdő adta növényekből készítjük el a különböző lekvárokat, szörpöket, savanyúságokat, zöldségkrémeket és ételízesítőket. Termékeink hagyományos módszerrel, üstben készülnek, tartósítószer nélkül.
A Gyulától néhány kilométerre lévő tanyán, Szeregyházán, családi vállalkozásként működik a lekvárfőző műhely. A lekvárpaletta az elmúlt években sokat változott; a desszertlekvárok mellett megjelentek a zöldséglekvárok, a gyümölcssajtok, a szörpök is. A termékek jellemzője a harmonikus ízvilág, a természetesség. A Lekvárium Termékei Gyulai termék védjeggyel ellátottak.
A Gyulától néhány kilométerre lévő tanyán, Szeregyházán, családi vállalkozásként működik a lekvárfőző műhely. A lekvárpaletta az elmúlt években sokat változott; a desszertlekvárok mellett megjelentek a zöldséglekvárok, a gyümölcssajtok, a szörpök is. A termékek jellemzője a harmonikus ízvilág, a természetesség. A Lekvárium Termékei Gyulai termék védjeggyel ellátottak.
A Gyulától néhány kilométerre lévő tanyán, Szeregyházán, családi vállalkozásként működik a lekvárfőző műhely. A lekvárpaletta az elmúlt években sokat változott; a desszertlekvárok mellett megjelentek a zöldséglekvárok, a gyümölcssajtok, a szörpök is. A termékek jellemzője a harmonikus ízvilág, a természetesség. A Lekvárium Termékei Gyulai termék védjeggyel ellátottak.
Üzletembe nagy gondossággal választottam ki a minőségi termékeket. Fontos számomra, hogy a hozzánk betérő vásárlókat elégedettnek lássam és visszatérő ismerősként térjen be hozzánk a jövőben is. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a polcokon a külföldi termékek mellett, vásárlóim a környékbeli őstermelők szörpjeit, lekvárjait, kekszeit, tésztáit is megtalálják nálam. Családi vagy baráti összejöveteleken, üzleti megbeszéléseken kínáld vendégeidet válogatott, kiváló minőségű gourmet sajtokkal, sonkákkal, antipastikkal. Ínyenc tálaink frissen, rendelésre készülnek, ízlésednek megfelelően.
Üzletembe nagy gondossággal választottam ki a minőségi termékeket. Fontos számomra, hogy a hozzánk betérő vásárlókat elégedettnek lássam és visszatérő ismerősként térjen be hozzánk a jövőben is. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a polcokon a külföldi termékek mellett, vásárlóim a környékbeli őstermelők szörpjeit, lekvárjait, kekszeit, tésztáit is megtalálják nálam. Családi vagy baráti összejöveteleken, üzleti megbeszéléseken kínáld vendégeidet válogatott, kiváló minőségű gourmet sajtokkal, sonkákkal, antipastikkal. Ínyenc tálaink frissen, rendelésre készülnek, ízlésednek megfelelően.
Üzletembe nagy gondossággal választottam ki a minőségi termékeket. Fontos számomra, hogy a hozzánk betérő vásárlókat elégedettnek lássam és visszatérő ismerősként térjen be hozzánk a jövőben is. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a polcokon a külföldi termékek mellett, vásárlóim a környékbeli őstermelők szörpjeit, lekvárjait, kekszeit, tésztáit is megtalálják nálam. Családi vagy baráti összejöveteleken, üzleti megbeszéléseken kínáld vendégeidet válogatott, kiváló minőségű gourmet sajtokkal, sonkákkal, antipastikkal. Ínyenc tálaink frissen, rendelésre készülnek, ízlésednek megfelelően.