A kollagén egy olyan óriásfehérje, amely porcainkban, bőrünkben és csontunkban is megtalálható, igen nagy mennyiségben. A könnyebb emészthetőségért a marhakollagén a Herbastar termékében peptidek formájában van jelen. Ez az előemésztett, hidrolizált változat így sokkal hatékonyabban felszívódik, mint normál esetben, amikor az állati termékekből visszük be azt.
De miért is olyan fontos a kollagén pótlása? A leginkább azért, mert az idő múlásával a kollagén termelése csökken. Ehhez hozzájárul még számos tényező: a rossz táplálkozás, a stressz, a dohányzás és a napfény káros hatásai is. Márpedig, ha lecsökken szervezetünkben, azt érezni fogjuk. Az izomsorvadás, a csontsűrűség-csökkenés és az immunrendszer gyengülése is lehet ennek a következménye, melyeket nem érdemes kivárnunk.
Amikor a kollagén fogyasztásáról van szó, fontos megfontolni a különböző kollagéntípusokat. A legtöbb kollagén kiegészítő marhahúsból, csirkéből, sertésből vagy halból származik. A marhakollagén a krónikusan öregedett bőrre az egyik legjobb hatással van; különösen, ha fűvel táplált szarvasmarhák csontjaiból származik. Emellett viszonylag költséghatékonyan beszerezhető, és az alábbi előnyökkel is rendelkezik:
Mivel a kollagén hozzájárulhat bőrünk hidratáltságához, javulhat annak rugalmassága és feszessége. Megfelelő mértékű pótlásával így még akár 50-60+-osként is kevesebb ránccal, simább bőrrel rendelkezhetünk kortársainknál.
A kollagén tehát fontos szerepet játszik egészségünkben és szépségünkben. Ezért érdemes figyelni a számunkra legmegfelelőbb forrás kiválasztására és rendszeres fogyasztására. A marhából származó kollagén különösen ajánlott, mivel nagyon könnyen beépíthető bármilyen étrendbe – emellett beszerezni sem túl drága. Rendszeres alkalmazásával sokat tehetünk izmaink, szöveteink és bőrünk egészségéért.
Megosztás