Az idei évben összesen 13 pincészet 21 fehér és 9 vörösborral jelentkezett, a versenyző nedűket 14 tagú zsűri bírálta el. A borvidék sajátosságaiból adódott a fehérborok dominanciája a kóstolón, melyek kiemelkedtek frissességükkel és aromáikkal, de a nevezett vörösek között is voltak zamatos tételek.
A borválasztást az előző évekhez hasonlóan Evans Victoria magyar bajnok sommelier, a Vinonovi borkereskedés borstratégiai igazgatója vezette. A szakmai zsűrit Valentin Zoltán, a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium igazgatóhelyettese és szakoktató tanára, Fodor Noel, „Siófok Ifjú Tehetsége, a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny világdöntőjén különdíjat nyert magyar csapat tagja, Darázs István, a Bortársaság területi képviselője, borszakértő, valamint Czövek Róbert, a Mala Garden étterem üzletvezetője, borszakértője képviselte. Szakértők mellett a zsűri többségét „amatőr" kóstolók alkották a város vezetői és képviselői közül.
A vak kóstolást követően a bíráló bizottság és a zsűri közös döntése alapján a nyertes bor vörösbor kategóriában a Garamvári Szőlőbirtok 2021-es évjáratú Prémium Szelekció Pinot Noir, a fehérbor kategóriában pedig az Androsics Szőlőbirtok 2023-as évjáratú Rajnai Rizling Parcella Selection bora lett. A győztes borok egy évig képviselik Siófok városát rendezvényeken, protokoll eseményeken, de a helyi éttermek kínálatában is találkozhat vele a közönség.
A borválasztás ünnepélyes díjátadójára a Pünkösdi szezonnyitó keretében kerül sor, ami kiváló alkalom a borászatok bemutatkozására.
Megosztás