Igazi gasztronómiai csodák születtek szombaton a helyi civil egyesületek hagyományos Hal piknik főzőversenyén, mely a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásával valósult meg, 25 csapat részvételével. Az idei halpiknik győztes halászléjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapata főzte, a hölgyek azt mondták a díjkiosztókor, amikor a receptre kérdezett rá a szpíker: „Olyan gondolomformán volt benne minden”… Második lett a Nők a Balatonért Egyesület, harmadik a Siófoki Vízisport Club. Különdíjas a halgazdálkodás, valamint a minden eddigi halpikniken a csapatával felvonult Bévárdi József lett, aki Bakos Zoltánnal közösen vette át a díjat.
Vasárnap a Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf vezényletével szakértő zsűri választotta ki 2023. legjobb halas street foodját. Igazán nehéz dolga volt a bíráknak, hiszen a halászléket kellett összemérniük a harcsás, rákos, lazacos, polipos streetfood-étkekkel. Az első helyet végül a gyufatésztával tálalt bajai halászlének szavazták meg, második a Beach Hotel zöldsárkány-szusija lett rákkal, avokádóval, harmadik a Penthouse Csupa-csoda Balaton fantázianevű harcsája lángostésztában.
A legfrissebb statisztikai adatok alapján az idei évben, és a szeszélyes időjárású nyári főszezonban is Siófok az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a hazai és külföldi turisták körében, a tavalyi vendégéjszaka számot majdnem elérve január-szeptember viszonylatban vizsgálva. A nyár fővárosa 2023-ban ünnepli várossá válásnak 55 éves jubileumát, ez alkalomból egész évet átívelő impozáns programsorozattal találkoznak a városba érkezők.
Az előfoglalások alapján kiemelkedő őszi időszakban bízhat Siófok, ahol az őszi Balaton csodái mellett, október végén a Kálmán Imre Emléknapok előadásai, a GasztroFok kulináris hétvége és a kicsiket Halloween Suli buli tökfaragással és jelmezes felvonulás várja.
Megosztás