Az Európafit főzőiskolája évről-évre a szálloda családi programkínálatának a része, ahol akár a család minden tagja megismerheti a séf legjobb receptjeit, hasznos tippjeit vagy együtt főzhettek meghívott hírességekkel, akik közben a magánéletükbe is bepillantást engedtek, így igazi beszélgetős élményfőzéssé varázsolták az eseményt.
A szálloda 2022-ben ezt a tradíciót emelte magasabb szintre: vadonatúj terméke: a FitKitchen, határtalan vendégszeretettel megfűszerezett profi helyszín, ahol akár egy egész csapat is főzhet-szórakozhat együtt.
Mi várt ránk tulajdonképpen?
Pihenj Hévízen, főzz jót, egyél finomat és élvezd a napot! - mottóval a FitKitchen megnyitóján mi magunk is próbára tehettük a főzőtudásunkat. A program szakmai vezetői (akik gondoskodtak róla, hogy mindenképp jó ízűen meg is ehessük, amit főztünk,) Bíró Lajos meghívott séf, és Gumhert András, a szálloda executive séfje instrukciói alapján készítettük a köretet: japán töltött tésztát, ők pedig a steakért voltak felelősek. Rövid gasztronómiai bevezető (Rib eye, szellőztetés, vega ételek, ázsiai és indiai konyha) eljött a pillanat, hogy elkezdjük a tésztaköretet, a goyarát, ami hasonlít a raviolihoz. Szerencsére az alapanyagot készen kaptuk, így csak a megtöltés és a sütés várt ránk. A séfek irányításával és segítségével mindenki szorgosan töltögette a tésztakorongokat, amiket utána olajon megpirítottunk majd vízzel felöntve puhára főztünk. Ketten főztünk egy pultban, és a párban főzés számos vicces dolgot szült, remek, és egyben építő élmény volt, a végére csapatjátékosok lettünk. Közben jókat kóstoltunk, beszélgettünk, és remek sztorikat hallgattunk. A program egyik legjobb része a gasztronómiai élmény volt, ugyanis a többi fogást a séfek maguk készítették el nekünk megannyi sztori és rengeteg a mindennapi főzés során is használható fortély kíséretében, így csak kóstolni kellett a finomabbnál-finomabb fogásokat, mint rántott haltejet, közepesen átsütött rib eyet, alufóliában sült zöldséget és hollandi mártást.
Bármikor szívesen visszajönnék csapatot építeni, vagy baráti társasággal együtt lenni - ez is a FitKitchen célja. Tematikus programjai remek szórakozást nyújthatnak cégek számára, valamint főzni tudó és fejlődni kívánó társaságok, szállóvendégek és környékbeliek számára is. Kínálatukban megtalálható a sous-vide technológia, mentes ételek főzése, hal készítésének fortélyai, amerikai konyha rejtelmei, és egyéni elképzelésekre is van lehetőség. A létszámkorlát is pont ideális: a terem 6-18 fő számára nyújt kikapcsolódást, akár 2-3 óra időtartamra is.
A FitKitchenben profi eszközökkel dolgozhattunk, a berendezés helyi vállalkozók keze munkáját dicsérik. A munkaállomásokon indukciós főzőlap a hozzá illeszkedő edényekkel, teljes körű konyhai eszközkészlet, fűszerek, központi nagy méretű gőzpárolós sütő, vizes kiállás, komplett programvezetői főzőpult, megfelelő hűtőberendezések, összefoglalva minden, ami a főzéshez szükséges megtalálható volt a program során.
Forrás: Hotel Európa Fit**** superior Hévíz
Megosztás