Turizmus Program

Balatoni Húsvéti Nyuladalom

Jacuzzis szállás

Budapesti Húsvéti Sokadalom

A titkok hercege

TOP 100 úticél

Húsvét

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa 2024

Kiemelt ajánlat

A Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa hagyományőrző gasztronómiai rendezvénye. A fesztiválon a zalai népi ételt, a dödöllét igyekszünk népszerűsíteni. A kétnapos rendezvény kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A fesztivál ideje alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és gasztronómiai kínálattal várjuk a látogatókat. Jöjjön el Ön is Nagykanizsára és kóstolja meg az eredeti kanizsai dödöllét! Tervezett dátum: 2024. szeptember 13-14. A programok ingyenesen látogathatók!
Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa 2024

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

18. Kanizsai Bor és Dödölle Fesztivál

2024. SZEPTEMBER 13-14.

2024-ben 18. alkalommal – szeptember 13-14-én Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren és annak környékén – várja a látogatókat a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál.

A Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület szervezésében megvalósuló kétnapos esemény egyik kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A gasztronómiai szakmai munkát a Szabadtűzi Lovagrend támogatja.

A fesztivál és a főzőverseny megrendezésének célja a térség gasztronómiai hagyományainak felelevenítése és átörökítése, valamint Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.

2024. szeptember 13. (péntek)

NAGYSZÍNPAD – Erzsébet tér 
14.00-A 18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál megnyitója
Közreműködik: Gyuri Bíró
15.45-A borverseny eredményhirdetése
17.00-NO SUGAR
20.00-ZENEVONAT SZUPERKONCERT AZ LGT SZTÁRJAIVAL
22.00-CRAZY LITTLE QUEEN TRIBUTE BAND
23.30-CrazyBoys DJ Duo

TUXERA-KISSZÍNPAD /Medgyaszay Ház/
ROCK-KERT
16.30-Colmena
17.45-Your Last Steps
19.00-Pennhurst
21.00-Candymen Duo

2024. szeptember 14. (szombat)

Széchenyi tér – Deák tér – Fő út – Erzsébet tér
10.00 -SZÜRETI FELVONULÁS

NAGYSZÍNPAD – Erzsébet tér
11.00-A főzőverseny megnyitója
Közreműködik: Gyuri Bíró és a Gyöngyszemek Néptáncegyüttes
12.00-Magic Ritmo
13.00-SZKES
14.00-Premier Táncklub
15.00-Szikrák Táncegyüttes
16.30-A főzőverseny eredményhirdetése
18.00-SOULWAVE
21.00-IRIE MAFFIA
22.30-DJ Arkadius
23.30-STADIUMX

TUXERA KISSZÍNPAD  /Medgyaszay Ház/

Gyermekeknek
10.30-Kolompos Együttes
16.00 -Mesebőrönd
Népdalkörök pódiuma
11.45 -Bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör
12.15-Ritmus Kórus – Nagyrécse
12.45-Csillag Citera Együttes
13.15-A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház Mamik Hagyományőrző Dalköre
13.45-Árvácska Dalkör
14.15-Őszirózsa Dalkör- Eszteregnye
14.45-A Honvéd Kaszinó Énekkara
15.15-Tungsram Nyugdíjas Dalkör
17.00 -Sormási Dalárda
17.30-Miklósfai Szirének
18.00-Zalaszentbalázsi Népdalkör
18.30-Palini Nyugdíjas Dalkör
19.00-Tüttő János Nótaklub

Kiegészítő programok mindkét napon: Ingyenes játszóházak, ugrálóvár a „Gyermekligetben”, vérnyomás-, vércukor- és testzsírmérés, vásári forgatag, kézműves piac, ételkínálat, bor-mustra

Főzőverseny Versenykiírás

A főzőverseny időpontja: 2024. szeptember 14. (szombat) 8-16 óra között

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Fő út és Erzsébet tér

A főzőverseny kategóriái:

Dödöllekészítés: minimum 3 adag dödöllét kell elkészíteni;
Tájjellegű ételkészítés: minimum 3 adag főételt (körettel) vagy egytálételt (bográcsban, roston, grillen, főzve, stb.), valamint desszertet kell elkészíteni.

Részvételi feltételek:

3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk, a díjazáskor is ezt a létszámot vesszük figyelembe.
Nevezési díj: NINCS!
A versenyen való részvétel feltétele a versenykiírás elfogadása, a kitöltött és aláírt jelentkezési lap határidőben történő leadása.
Csapatonkénti alapterület: 5 m széles útszakasz, ahol a főzőhelynek, szükség szerint sátornak el kell férnie.
Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetők, de szeretnénk, ha minél többen a verseny helyszínén főznék vagy fejeznék be az ételeket.
Nevezéskor kérjük elküldeni az elkészítendő étel pontos leírását recept formájában, 5 fő részére, anyaghányaddal együtt.
Minden tájjellegű ételről és különlegesen elkészített dödölléről a helyszínen fotó készülhet.
Főző- és sütőedényekről, alapanyagokról, tálalóedényekről, dekorációról a résztvevőknek kell gondoskodniuk. 

Kérjük, hogy a versenyző csapatok esztétikus környezetet alakítsanak ki standjaikon, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát!

Amit a szervezők biztosítanak:

Csapatonként 1 db asztalt (kb. 2 m²)
Ivóvízvételi lehetőséget
Csapatonként 3 kg burgonyát
A rendezvény általános biztosítását
A központi szemételszállítás megszervezését

FONTOS INFORMÁCIÓK:

Versenyen kívüli főzés TILOS!
Az elkészült étkeket TILOS pénzért értékesíteni.
Egy csapat több kategóriában is indulhat, ebben az esetben több nevezési lap leadása szükséges.
Főzéshez szükséges biztonsági gázpalackról és porral oltó készülék beszerzéséről a csapatok önállóan gondoskodnak. Az egyéb melegítési mód (fa, villany, szén, stb.) nem megengedett!
Felhívjuk a főzőcsapatok figyelmét, hogy a főzés során felhasználandó, személyesen beszerzett hús- és romlandó áruról a vásárláskor kapott számlát, bizonylatot hozzák magukkal, mivel azt az élelmiszerbiztonsági szervek, ÁNTSZ, fogyasztóvédelem részéről kérhetik közegészségügyi ellenőrzés címén.
A csapatoknak a helyszínen 9.30-kor baleset- és tűzvédelmi oktatást tartunk, melyen a csapatkapitányok részvétele kötelező!
A baleset- és tűzvédelmi oktatáson való részvételt és az elhangzottak megismerését aláírással igazolni szükséges!
A versenyen résztvevők kötelesek betartani az alapvető baleset- és tűzvédelmi előírásokat!
A résztvevő csapatok saját felelősségükre vesznek részt a versenyen. Az esetlegesen bekövetkezett balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak!
A csapatok a rendezvény területén gondatlanságból okozott károkért felelősséggel tartoznak.
Áramvételezést és hűtőt a szervezők nem tudnak biztosítani.
Az eredményhirdetés után a csapatoknak a helyszínt 18 óráig el kell hagyniuk. A rendezvény teljes időtartama alatt tilos hang és zaj keltésére alkalmas eszközöket üzemeltetni.
A rendezvény Nagykanizsa város lakosságának kikapcsolódását, szórakozását szolgálja, a rendezvény pártpolitikától mentes.
A nevezési lap beküldésével a csapat minden tagja elfogadja a nevezési feltételeket.
A rendezvényen keletkező hulladékot zárt hulladékgyűjtő zacskóban, a területen rendelkezésre álló letelepített hulladékgyűjtőkben kell elhelyezni. A területet tisztán kérjük a rendezvény végén visszaadni.
A rendezvény során nem engedélyezett a főzőhely melletti / mögötti területen bármely fajta gépjármű tárolása. A területről a járműveket kipakolás után el kell távolítani.
A szabályok betartását a szervezők folyamatosan ellenőrzik.

Nevezési határidő: 2024. augusztus 26. (hétfő) 16 óra

A határidő lejárta után és a helyszínen történő jelentkezésre nincsen mód.
A versenyben kizárólag az előzetesen nevezett csapatok vehetnek részt.

A versenynap várható menete 2024. szeptember 14-én:

7.30-9.00 – Jelentkezés a rendezőknél
9.30 – Részletes eligazítás az értékelésről a zsűri sátránál;
Baleset- és tűzvédelmi oktatás, higiéniai szabályok ismertetése
(Itt csapatonként 1-1 fő megjelenése kötelező!)
11.00 – A főzőverseny ünnepélyes megnyitója
11.30-tól – A zsűri megkezdi az értékelést
16.00 – A főzőverseny vége
16.30 – Ünnepélyes eredményhirdetés

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa 2024

Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál Nagykanizsa 2024

Értékelések (0)

Kifejezetten jó volt

(0)

Rossz volt

(0)

Nagyon jó volt

(0)

Nagyon nem volt jó

(0)

Jó volt

(0)

Nem volt jó

(0)

Találatok száma: 0