2025.05.25 (vasárnap)
7142 Pörböly, Bajai út 100. (46.199608 x 18.825731)
Családi programok május utolsó vasárnapján a pörbölyi Ökoturisztikai Központban és az erdei vasút megállóiban.
Kiállítások
A kiállítások 9:00 és 17:00 óra között látogathatók.
Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas
Frigyes főherceg felújított pavilonjában berendezett kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést.
Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben
A kiállítás betekintést enged a Gemenci erdőt körülölelő vidék, a Sárköz néprajzába, a korábbi tulajdonos, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába. Megismerkedhetünk az ártér egyedülálló életközösségével, a jellemző állat- és növényfajokkal.
Játék, szórakozás
Hulladékból hangszert
Kovács Gábor muzsikus interaktív zenés bemutatója és hangszerkészítő foglalkozása.
Délelőtt: 9:00-11:30
Délután: 12:30-15:00
Céllövölde lézerrel
Virtuális lövészet, vadászat lézerpuskával gyermekeknek és felnőtteknek.
Időpontok: 10:00-11:30, 13:00-15:00
Kézműves foglalkozások
Délelőtt: 10:00-11:30
Délután: 12:30-15:00
Gemenci ügyességi játékok
Szabadtéri játékok gyerekeknek, felnőtteknek 9:00 -től 17:00 óráig
Felfedezés
Erdei barangolás Lovasfogattal
Egy órás erdei kirándulás lovasfogattal.
Indulási időpontok: 10:00, 11:30, 13:00 és 14:30
Jegyek a jegypénztárban vásárolhatók 3500 Ft-ért.
Helyi termékek vására
Mézes csodák
Nyitva tartás: 10:00 – 17:00 óráig
Ebéd
Gyümölcsleves, bolognai spagetti, muffin
11:00 – 14:30 óráig az erdei iskola éttermében.
Ebédjegy: 3 000 Ft/adag, amelyet a jegypénztárban lehet megvásárolni, korlátozott számban.
Forrás: A Központ honlapja
Találatok száma: 78
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
Családi pincészetünk a Hajós-Bajai és a Szekszárdi borvidéken elhelyezkedő 23 hektárnyi területen gazdálkodik. Szőlőfajtáink: Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Chardonnay, Olasz rizling, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir. Örömmel fogadjuk a látogatócsoportokat, akik betekinthetnek a borászat mindennapjaiba.
Éttermünkben a bor és az étel harmóniájára különös figyelmet fordítunk, így a Bodri borokkal leginkább összhangban álló ételpárosítások kerülnek ki Makk Norbert séf kezei alól. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása, kicsit megreformálva és modernizálva, de mindenképp a magyaros ételeket helyezve a fókuszba.
Éttermünkben a bor és az étel harmóniájára különös figyelmet fordítunk, így a Bodri borokkal leginkább összhangban álló ételpárosítások kerülnek ki Makk Norbert séf kezei alól. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása, kicsit megreformálva és modernizálva, de mindenképp a magyaros ételeket helyezve a fókuszba.
Éttermünkben a bor és az étel harmóniájára különös figyelmet fordítunk, így a Bodri borokkal leginkább összhangban álló ételpárosítások kerülnek ki Makk Norbert séf kezei alól. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása, kicsit megreformálva és modernizálva, de mindenképp a magyaros ételeket helyezve a fókuszba.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
A 100 hektáros Bodri Pincészet, mely turisztikai központ is egyben, hisz borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is működtetünk, Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben várja vendégeit. Az 1800 négyzetméteres alapterületű nagypincénk belső terét tizenkét kupola teszi változatossá. 300 négyzetméteres érlelő pincénk pincetúrák alkalmával tekinthető meg. Az 1400 négyzetméteres rozéüzemünk nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A Bodri Birtok igényes kialakítású vendégszobáiban 61 ember tud egyszerre megpihenni. Termálvizes földalatti kupolás római fürdő, jacuzzi és szauna is szolgálja a vendégeink kényelmét. Optimus Éttermünkben a magyar konyha sokszínűségét mutatjuk be, kissé modernizálva.
A Borfaragó Pince a szekszárdi `fősőváros` szívében, egy egykori asztalos és fafaragó műhely helyén várja vendégeit borkóstoló programokkal, kézműves borokkal és a népi fafaragás remekeivel. Ha olyan helyen szeretne a barátaival, kollégáival összejönni ami nincs a város szívében mindenki szeme előtt, de még is könnyen és jó úton megközelíthető, akkor nézzen be hozzánk.
A Borfaragó Pince a szekszárdi `fősőváros` szívében, egy egykori asztalos és fafaragó műhely helyén várja vendégeit borkóstoló programokkal, kézműves borokkal és a népi fafaragás remekeivel. Ha olyan helyen szeretne a barátaival, kollégáival összejönni ami nincs a város szívében mindenki szeme előtt, de még is könnyen és jó úton megközelíthető, akkor nézzen be hozzánk.
A Borfaragó Pince a szekszárdi `fősőváros` szívében, egy egykori asztalos és fafaragó műhely helyén várja vendégeit borkóstoló programokkal, kézműves borokkal és a népi fafaragás remekeivel. Ha olyan helyen szeretne a barátaival, kollégáival összejönni ami nincs a város szívében mindenki szeme előtt, de még is könnyen és jó úton megközelíthető, akkor nézzen be hozzánk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Kapcsolódó témák:
Gyereknap Gemenc 2025. Családi programok a pörbölyi Ökoturisztikai Központban
Értékelések (0)
Kifejezetten jó volt
(0)
Rossz volt
(0)
Nagyon jó volt
(0)
Nagyon nem volt jó
(0)
Jó volt
(0)
Nem volt jó
(0)
Találatok száma: 0
Országos eseménynaptár